Svar: Mælkeerstatning
Kære Mie
Olivia har brug for at få 400ml modermælkserstatning dagligt, for at hendes jernbehov er dækket ind til hun er et år. En del børn kan indtage dette a 2 flasker, men nogle børn har brug for 3 flasker dagligt, for at blive dækket ind og det er også okay, så længe det ikke påvirker barnets indtag af anden og mere rigtig mad :)
Da din datter nu er 11 måneder gammel, så kunne du godt overveje om du skulle skrue ned, så hun kun får to flasker dagligt og i stedet tilbyde lidt mme af en kop inden hun skal sove eller sammen med grøden morgen eller til aftensmaden, så hun på den måde får sin mme, men komme væk fra at indtage det af en flaske.
Jeg ved fra dine tidligere breve at Olivias flasker ligger i løbet af dagen og at hun sagtens kan sove om natten, uden at få flaske - det er rigtig fint. Derfor er det hos jer et spørgsmål om at hun får lidt mælk af en kop og lidt mellemmåltider i stedet for. Hun kan f.eks. også få lidt tykmælk, en bolle med smør og ost eller lignende, som også er med til at sikre hende kalk (men ikke jern).
Den sidste flaske der forsvinder vil ofte være flasken inden putning om aftenen. I stedet kan erstattes med godnatgrød, mælk af en kop og så godnathistorie, godnatsang eller lignende. Denne flaske forsvinder ofte i 12-14 måneders alderen.
En ...
... plan for dagen, lavet ud fra de tider du tidligere har sendt mig, ser således ud:
Morgen 7: Havregrød, lavet med mælk, mælk af kop (sødmælk eller mme)
Formiddag 9-9.30: ½ bolle med smør, ost, frisk frugt i hånden, evt. frugtmos, vand af kop.
Puttes til formiddagslur uden at få flaske
Frokost 12: Rugbrødshapsere med forskelligt pålæg, gerne fiskepålæg, suppleres med kogte grøntsager, kogte pastaskruer, stykker af frikadelle, ½ hårdkogt æg eller lignende, vand af kop.
Flasken her kan erstattes med en lille portion tykmælk med rugbrødsdrys, banan, revne æbler eller lignende og så puttes hun til middagslur kl. 13.45 som nu
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Eftermiddag 15.30: ½ bolle med smør, ost, frisk frugt, frugtmos, vand af kop.
Aften 17.30: Familiemad, ris, pasta, kød, fisk, grøntsager, sovs af forskellig slags - spiser som I andre, helt almindelige børnevenlige retter, sødmælk eller mme af kop.
Suppleres med en godnatgrød som stille og roligt kommer til at erstatte flasken inden sengetid, sammen med godnathistorie eller lignende
Flaske og puttes til natten ca 18.30-19
Så den første flaske der forsvinder foreslår jeg er formiddagsflasken, og herefter flasken inden middagslur og tilsidst flasken inden putning om aftenen :)
Håber du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Snore i børnetøj
Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.
Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.