Annonce

Annonce

Svar: Manglende lyst til bryst - 6 mdr.


31. marts 2011

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Mor til R

Umiddelbart ser planen for dagen meget fin ud og det lyder rigtig godt at tilbyde din datter 3 måltider skemad dagligt + lidt mellemmåltider i form af frugtmos, som nu :)

Derudover vil de fleste børn i 6 måneders alderen have brug for at blive amme 5-6 gange i døgnet og når de bliver 7 måneder vil det ofte være passende med 4 amninger - skemaden fylder i den alder lidt mere. Det vil sige, at barnet fortsat få mad på samme tidspunkter som nu, men mængden fylder mere og 1-2 af amningerne erstattes af maden om dagen.

Der kan være mange årsager til at børn pludselig afviser brystet, det man kan kalde ammestrejke. Det kan opstå langsomt over en længere periode - som du f.eks. beskriver, at først vil hun ikke det ene bryst og så vil hun pludselig heller ikke det andet. Det kan også opstå akut, hvor barnet pludselig bare nægter at blive ammet ...

Du skal overveje om der er sket noget i jeres familie, som giver uro, dårlig eller trykket stemning, for det kan spille ind. Det kan være de store ting, som dødsfald eller skilsmisser, men det kan også være en generelt dårlig stemning, hvor I skændes meget og hvor der ligesom ikke rigtig er stemning af harmoni.

I forhold til din datters alder, kunne det dog også sagtens handle om at hun måske er ved at få tænder og det at gummerne klør, gør ondt, irriterer, gør at hun ikke vil die ved brystet.

Så kan det også handle om at du måske er ved at få menstruation, de hormonelle ændringer der sker i din krop, kan gøre at mælken ændrer smag og det får nogle børn til at fravælge brystet i den periode, hvor du bløder.

Børn kan også reagere negativt overfor brystet, hvis man som mor ...


Annonce

... pludselig skifter til en anden parfume eller hvis man begynder at tage noget medicin, som giver smag til mælken.

De kan begynde at vælge brystet fra hvis de får meget sutteflaske, fordi det er meget lettere at spise af en flaske end det er at spise af et bryst .. ligesom det kan påvirke lysten til brystet, hvis de spiser for store mængder skemad og simpelthen er for mætte, til at ville drikke ...

Det kan også handle om at din datter har en alder lige nu, hvor hun naturligt bruger sig selv rigtig meget både motorisk og mentalt - det kan gøre hende ekstra tryghedssøgende og derfor gøre at hun søger brystet hyppigere - men det kan også gøre det modsatte, at hun næsten har for travlt til at spise.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Som sagt ser planen for dagen fin ud og hvis du tilbyder skemad og bryst i løbet af dagen, som du har beskrevet, så burde din datter rent ernæringsmæssigt ikke have behov for mælk midt nat. Det betyder at du godt kan arbejde på at give hende mælk aften inden putning, igen omkring midnat og her gerne fra begge bryster (hvis hun vil det) og så undvære mælk til næste morgen tidlig. At sove igennem i denne alder er, at sove 5-6 timer uden at få mælk f.eks. fra kl. 24 til 05/06 ...

Du skal være opmærksom på at hun naturligt vil kunne klynke, smågræde, virke lidt vågen osv om natten, men at det ikke er ensbetydende med at hun skal have bryst hver gang. I stedet må du hjælpe hende videre med stillingsskift, beroligende ord og kærtegn :)

For at komme væk fra brystet midt nat, kan du læse kap 6 i min bog "Sådan får du dit barn til at sove" som du fortæller at du har - tak :)

Håber du kan bruge ovenstående tanker lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex

Sundhedsplejerske

Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.

En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.

Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dine hurtige svar, dine tanker og gode råd hjælper mig meget!

Knus fra mig


Annonce