Svar: Væskebehov dækket ved kop?
Kære Mor
Det anbefales at du ammer til din dreng er 12 måneder gammel, eller at han får flaske med modermælkserstatning i stedet for amning ... Der er nogle børn, som i 10 måneders alderen vælger brystet fra og som i den alder er i stand til at indtage væske nok af en kop - men de fleste vil have brug for at få bryst eller flaske til de er 1 år ...
Hvis du gerne vil stoppe med at amme, allerede når din dreng er 8 måneder gammel, så vil det derfor være en god idé at du arbejder på at lære ham at tage flaske. Behovet for flaske eller amning nedsættes naturligt i takt med at barnet får mere og mere skemad, men mælkebehovet er stort og det handler også om at sikre din dreng væske nok.
Det er meget passende med 6 amninger her, hvor din dreng er 6 måneder gammel og det er vigtigt at du holder mængden af skemad nede, så du stadig levner plads til mælken. Ellers får din dreng ikke mælk/væske nok og vil naturligt begynde at søge det ekstra om natten.
I 7 måneders alderen vil det ofte være passende med 4 amninger (eller flasker) i døgnet, disse ligger ofte hensigtsmæssigt tidlig morgen, inden middagslur, aften og sen aften. Det er således formiddag og eftermiddag, at mælkeindtaget forsvinder først og her erstattes med mellemmåltider i ...
... stedet.
Når din dreng er 8-9 måneder gammel, vil han have brug for ca 3 amninger eller flasker dagligt, svarene til ca 600ml mælk og først når han er 10 måneder, vil 2 amninger eller flasker være passende. Det svarer til ca 400ml og får han modermælkserstatning, vil det dække hans behov for jern, indtil han er 1 år.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når han er 1 år, kan væskebehovet dækkes af en kop og han behøver i princippet ikke flaske eller bryst mere ... Amme kan man dog så længe både mor og barn synes om det, flasken trappes stille og roligt ud og er forsvundet helt inden barnet er 1½ år ...
Planen for dagen du har sendt ser umiddelbart meget fin ud og er meget passende for hans alder. At han sover sin længste lur om formiddagen er helt okay - det kan dog sagtens ændre sig i takt med at han bliver ældre, amningen inden luren forsvinder og erstattes af lidt frugtmos og frisk frugt i hånden og vand af kop. På sigt vil det være rigtig godt, at han sover den korteste lur om formiddagen og den længste lur til middag - men lige nu, er det fint at du prøver at lade ham sove, som han viser behov for og trives med :)
Håber at ovenstående giver dit lidt idé om, hvad du kan forvente med den alder din dreng har nu og de næste måneder frem, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Øjne og syn hos baby
Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.
Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.
Dit barn har...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.
Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.
Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder