Brev:
Rytmerod
Kære Helen
Tak for dine tidligere svar – de har været meget brugbare. Nu skriver jeg imidlertid igen.
Det drejer sig om Alexanders måltider og rytme over dagen (og lidt nat). Vi er for 14 dage siden begyndt på hirsegrød og skal nu introducere grøntsagsmos. Men jeg synes rytmen roder lidt pt. Det ser nogenlunde således ud:
06:30-7:00 vågner og får ½ -1 dl grød plus lidt vand af kop.
08:30 ammes og sover lur (drikker kun 10 minutter maks.) Sover mellem 30 min og 1 ½ time.
11:30 ammes igen og leger eller vi går tur osv.
- Sover lur på et eller andet tidspunkt her.
14-15-16 tiden ammes igen (her roder det lidt) Får nogle gang mme her for at han skal blive godt mæt og fordi jeg ikke føler jeg har mælk nok.
18-18:30 ammes og sover aftenlur.
20-21 får mme og spiser mellem 100ml og 225ml – stor variation efter vi er begyndt på grøden. Puttes til natten.
Ammes igen omkring kl. 01 og igen 04. ...
... Nogle gange kun omkring kl. 03-04.
Åhh jeg synes det roder lidt. Natten var ellers blevet så god kun med den ene amning omkring kl. 03, men nu er han meget urolig og ligger og klynker flere gange hvor han får sutten. Han sparker meget med benene og strækker dem i vejret. Ofte med lukkede øjne. Når han ammes spiser han længe synes jeg omkring 15-20 minutter.
Ligeledes er han meget urolig under amningerne og flaskegivning. Laver flitsbue begge veje og drejer sig i alle retninger. Det er lidt af en ’kamp’.
Han får 1ml lactulose morgen og aften for at hjælpe maven (efter aftale med sundhedsplejersken). Har afføring hver dag eller hver anden dag.
Helen, jeg har brug for hjælp til en god rytme – især nu hvor jeg også vil introducere mos. Hvad mener du og hvor meget mos skal han have? Hvorfor tror du han er så urolig? Skal jeg stoppe lactulosen?
Han er 5 mdr. den 1.4 og vejer 8.5kg, 72 cm lang.
Kærlig Hilsen
S
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!
Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!