Brev:
14½ mdr. - er aldrig faldet i søvn selv
Hej Helen
Hvordan får vi vores datter på nu 14½ måned til at falde i søvn ved egen hjælp om aftenen?
Hun bliver stadig båret i søvn hver aften.
Da hun var helt lille blev hun ammet i søvn og lagt i sin egen seng, efter hun var faldet i søvn. (Vi har tidligere forsøgt at lægge hende til at sove ved egen hjælp, men det lykkedes aldrig, og så accepterede vi bare at amme hende i søvn). Det stoppede vi dog med ved ca. 11 måneder. Det fungerede pludselig ikke længere, hun begyndte at vågne mange gange hver nat og møvede rundt i sengen og ledte efter brystet, og syntes aldrig helt at der var mælk nok. Så da det på den måde tog overhånd, sagde vi stop. Det krævede nogle hårde nætter, men til sidst lykkedes det os at få hende til at falde i søvn i sin fars arme, uden amning.
Men her 3 måneder senere ligger jeg stadig inde på sofaen, og hun ligger i min seng. (Efter hun havde en periode med en virus i efteråret, flyttede hun op i vores seng, og dér ligger hun stadig.) Hendes far hjælper hende i søvn igen, hver gang hun vågner om natten. Det gør hun gerne flere gange hver nat. Somme tider må han op og bære rundt på hende, andre gange er det nok at tage hende lidt op, så hun ligger op ad eller ovenpå hans mave. Hendes yndlingssovested er faktisk oppe midt på hans mave! Det skyldes blandt andet, at bunden i tremmesengen nu er så langt nede, at det er næsten umuligt at lægge hende ned i den, når hun først er faldet i søvn. (Siden kan ikke tages ...
... ud, kun to af stængerne). Så for at undgå at vække hende, lægger han hende i vores seng.
Så nu er spørgsmålet: Hvordan får vi hende til at sove ved egen hjælp i sin egen seng (uden skrig og skrål), så jeg kan komme ind i dobbeltsengen igen, og min kæreste ikke ligger den halve nat med 11-12 kg varm ”baby” balancerende på sin mave?
Vi ved simpelthen ikke, hvordan vi skal gribe det an. Jeg har læst din bog, men jeg kan ikke finde et scenarie, jeg kan overføre på vores situation.
Hun bruger hverken sut eller flaske, har aldrig gjort det. Hun er temmelig ligeglad med bamser og dukker. Hun vil gerne lege lidt med dem og krammer dem nu og da, men de gør ikke nogen forskel for hende iøvrigt. Hun har heller ikke en yndlingsputteklud, eller lignende. Hun er ikke bange for mørke, men har meget separationsangst for tiden.
Hun får en lille ammetår i sofaen hver aften ved 18.30-tiden. (Så jeg er også lidt bange for, at hun stadig skal lede efter brystet om natten, hvis jeg vover at lægge mig ind til dem).
I vuggestuen kan de godt få hende til at sove i en barnevogn, men dels er vores barnevogn blevet stjålet, dels er det jo heller ikke en holdbar løsning i længden, når hun skal lægges til natten.
Jeg håber du kan hjælpe, og at jeg fik alle de relevante oplysninger med (influenzatågerne hænger tungt over det lille hjem!). Vi har brug for en plan og nogle gode råd, jo mere specifikt jo bedre.
På forhånd tak!
Med venlig hilsen
Mamacake
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Appetit
Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.
Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.
Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.