Brev:
Ændring af sovetider ved start i dagpleje
Hej Helen.
Nu er der efterhånden kun 14 dage til min datter så småt starter på indkøring i dagplejen. Vi var på besøg i fredags, og det skal nu nok blive godt, selvom jeg synes det er helt forfærdeligt, at jeg ikke længere skal være sammen med hende hele tiden ;-).
Vi snakkede selvfølgelig om, hvordan en dag hos dagplejeren vil komme til at se ud, og jeg kunne høre, at min datters lure ligger lidt skævt i forhold til hvordan de ligger i dagplejen. Der bliver der puttet til formiddag kl. ca. 8.30, hvor de sover er times tid, og så bliver der puttet til middagslur omkring kl. 12. Herhjemme ser dagen sådan ud, at hun vågner kl. 6-6.30, og så bliver hun puttet til formiddag kl. 9.30-10, og der sover hun gerne omkring 2 1/2 time, og kl. 15-15.30 bliver hun puttet til eftermiddag, hvor hun sover ca. 1 - 1 1/2 time. Kl. 20 bliver hun puttet til natten ...
... og sover til næste morgen. Oftest uden opvågninger.
Nu kunne jeg jo godt tænke mig, hvis jeg kunne prøve at rette lidt ind efter dagplejens tider, så det ikke bliver en alt for stor omvæltning for hende. Har du evt. et bud på, hvordan jeg bedst muligt griber det an? Jeg tænker også på, om hun ikke vil få brug for en ekstra lur, når hun kommer hjem fra dagpleje, for hvis hun sover middagslur til kl. ca. 14-15, så er der altså lang tid til kl. 20, og hun plejer at være rigtig træt, når hun kommer i seng. Men samtidig synes jeg måske det er lidt et skråplan at gå fra to til tre lure om dagen. Hvad tror du?
Puh... synes godt nok der er mange ting, der skal tages stilling til, nu hvor enden på barslen nærmer sig! Så det kan godt være, at jeg kommer til at bombardere dig med spørgsmål i den nærmeste fremtid :-).
På forhånd tak.
Prinsessens mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Øjne og syn hos baby
Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.
Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.
Dit barn har...
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.