Annonce

Annonce

Svar: Vores søn skriger voldsomt


20. marts 2011

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Mor og Far

Jeres dreng har en alder, hvor han gerne vil mange ting. Han er og bliver mere og mere bevidst og viser også mere og mere egen vilje. Det er helt naturligt at han viser mere og mere temperament og man kan godt opleve at børn i 9-10 måneders alderen kan have anfald af fortvivlelse og en egen vilje - der minder om en 2 årigs. De kan skrige, græde højt, smide sig på gulvet, vride kroppen fuldstændig ulykkeligt, ligesom de kan pege på noget de bare vil have og kan gå fuldstændig i selvsving over at man enten ikke vil give dem det eller måske ikke forstår, hvad det er de vil ...

Netop i denne alder, så kan man nogle gange stå som forældre og bare kigge på sit barn og tænke "hvem er dog den dreng, ham kender jeg ikke" og det kunne gode lyde som om at det er det I oplever hos jer, lige nu.

Det er naturligvis frustrerende, men det er vigtigt at I også medtænker, at jeres dreng er frustreret og at I er nødt til at møde ham, og rumme ham. At rumme betyder at I kan holde ud at han har det som han har det, at I ikke forsøger at ændre det og lave det om, men at I kan kapere det og især, at I ikke tager det personligt :)

Det er rigtig vigtigt at I ikke skælder ham ud, at I ikke ignorerer ham eller beder ham om at stoppe. Når han skriger, fordi han er frustreret, så skal I anerkende denne frustration. Han gør det jo netop som udtryk for at noget er svært. Han gør det, når der går for lang tid inden han får mad, når han kæmper for at få fat i sit legetøj og ikke kan nå det. når han keder sig, når han skal have skiftet ble og ikke vil ligge på puslebordet osv.

Nogle ting kan I planlægge jer ud af - han skal f.eks. ikke vente på maden, men først sættes ved bordet, når han skal spise. Han kan jo ikke forholde sig til tid og bliver ...


Annonce

... naturligt ked af det, når han sættes ved bordet og så skal vente, ligesom han naturligt har brug for at få mad, når han er sulten. I kan evt. imødekomme ham ved at give ham lidt mad i hånden, som han så kan spise og gumle lidt af imens I får gjort resten af maden klar.

Når han skal skiftes og ikke vil ligge på puslebordet, så brug buksebleer og lad ham stå op, når bleen skal af og på. Når han ikke kan nå sit legetøj, så hjælp ham med at finde ud af at komme derhen. Lige nu frustreres han af, at han kæmper for at nå det, men ofte får sig skubbe baglæns og dermed længere væk, eller strækker sig, falder og slår sig - han har brug for at I en gang imellem hjælper ham med at blive mobiliseret derhed, han har andre gange brug for at I giver ham det han ikke kan nå.

Prøv at forestille dig at du ikke kunne gå, at du ikke kunne hente det du gerne ville - hvor meget hjælp ville du bede om og hvor meget ville du orke at kæmpe selv, hvor frustreret ville du blive? Og hvor glad ville du være, hvis nogen gad hjælpe dig - også uden at du skreg på hjælp? :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er rigtig svært at være jeres dreng i øjeblikket for der er så meget han vil og så meget han forstår og stadig også rigtig mange gange, hvor han ikke kan, hvor han kommer til kort og naturligt bliver ked af det, frustreret, vred og derfor skriger.

Udover at hjælpe ham, guide og støtte ham, så er det også en rigtig god idé at motivere ham til at bruge andre lyde. F.eks. sige "sikke du kan skrige - kan du også sige pprr-pprr" eller "sikke nogle høje lyde, skal vi prøve at synge en sang" eller lignende, så han hører at I hører ham, så I rent faktisk kommunikerer, som jo er det han gør, men så I kommunikerer på en måde og med nogle lyde, som I andre også kan holde ud :)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ærter

Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.

Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.

Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.

Ærter indeholder protein, samt...

Læs mere i Babylex

Legetøj til baby og børn

Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.

Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annonce