Annonce

Annonce

Svar: Af med ble, den er altså tricky


19. marts 2011

Kategori:
Alder:
3 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære familie fra Aalborg

Tillykke med at du venter dig igen. Hvor lyder det dejligt :)

Jeres dreng er tydeligvis ikke parat til at smide bleen, når det handler om afføring og det kommer naturligt hen af vejen:)

Jeg synes det lyder som en rigtig god plan, at lade ham gå rundt i haven uden ble til sommer og så have en potte på græsplænen de første gange, så han kan skynde sig og sætte sig på potten når han mærker at han skal tisse. Det skal gøres som en leg og som noget helt naturligt og stille og roligt skal han så lærer at holde sig og nå ind på toilettet.

Det er synd hvis de andre børn driller ham med at han bruger ble, modsat, så kan det måske også motivere ham til at forsøge at han får et lille skub fra den side - men det skal naturligvis være et 'kærligt skub'.

Derudover tænker jeg, at I skal fjerne skyldfølelsen og følelsen af ikke at være god nok fra hans skuldre. Dette skal I gøre ved at tale med ham om at det ikke er ham, men hans drilleblæres skyld. Forklar ham at han har en blære, en lille ballon inde i sig som fyldes med tis og nogle gange lukker den tis ud, når den ikke skal og andre gange, så vil den ikke lukke tis ud, selvom man sætter sig på toilet eller potte. Man må jo ikke drille, men den driller og derfor er I nødt til ...


Annonce

... at hjælpe den med at finde ud af det.

Det handler altså om et samarbejde, hvor I hjælper hinanden med at få blæren til at finde ud af hvornår den skal tisse og hvornår den ikke skal.

Når han sidder på toilet og skal lave afføring, så prøv at opfordre ham til om han så også kan prøve at tisse. Lad ham se ned i toilettet efterfølgende og er der en tissetår, så roses han for det. Det kan nogle gange hjælpe at tænde vandhanen på toilettet, så der er vand der løber ...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Selvom han bruger ble, så er det ikke ensbetydende med at han bare skal tisse i bleen. Det vil være rigtig godt at han en gang imellem forsøger at tisse på toilet eller potte og dette f.eks. aften og tidlig morgen, som det første ,når han står op og som det sidste i løbet af dagen. Når han f.eks. skal i bad og alligevel får bleen af og I er ved at gøre klar, så sig til ham at han lige kan prøve at sætte sig og tisse. Igen som noget helt naturligt.

Det er vigtigt at han oplever at det nogle gange lykkes og at han får succesoplevelser her - han skal ikke på toilettet hver time eller mere. Det kan ingen af jer holde til. Så ble på i løbet af dagen og så f.eks. prøve på toilet morgen og aften, som en naturlig del af at skulle i bad, have nattøj af og på osv.

Rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sidde

De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.

7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.

8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.

Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...

Læs mere i Babylex

Madras til barnevogn

En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.

Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for din altid rigtigt gode brevkasse, med masser af nyttige råd og gode, personlige og vedkommende svar.

Jeg glæder mig altid til at modtage svar fra dig.

Sebastians mor


Annonce