Brev:
Tvillinger, dagsplan, søvn og rytme
Kære Helen
Vi har tvillinger, der nu er 5 mdr. (født 1 md. for tidligt). De er i det store hele et par nemme og glade børn, men på trods af det er der alligevel dukket et par problemstillinger op ;-)
Jeg kunne godt tænke mig at høre dit forslag til en dagsplan.
P.t. ser en typisk dag nogenlunde sådan ud:
Tidlig morgen: Ammes og sover videre.
Kl. 08.30-09.00: Står op, får tøj på, leger lidt.
Kl. 09.30-10.00: Ammes og puttes til 1. lur (udenfor), sover typisk 2½-3 timer.
Kl. ca. 13: Ammes, leger.
Kl. ca. 14.30: Puttes til 2. lur (udenfor), sover ½-1 time.
Kl. ca. 16: Lille portion grød (ca. ½-1 dl.) + vand af kop, er startet op med dette for 3 uger siden, efterfølgende amning.
Kl. ca. 17: Puttes til 3. lur (udenfor), sover ½-1 time.
Kl. ca. 19: Får flaske (NAN2), spiser ca. 150-200 ml.
Kl. ca. 19.30: Puttes til natten
Kl. ca. 24.00: Ammes
Kl. ca. 03.00: Ammes
Problemet er, at de ofte er kede af det om aftenen. Min tanke er, om de er overtrætte, idet de kun sover de små lure efter formiddagsluren?
Et andet problem er, at de ofte ikke vil ...
... være hos far, dette er specielt gældende om aftenen. De bliver rigtig kede af det og falder ofte først til ro, når jeg tager over. Det skal hertil siges, at far er en rolig og tålmodig person, der gør alt for, at de vil være hos ham, men intet hjælper. Hvordan håndterer vi denne situation bedst muligt? Skal jeg tage over for at gøre børnene tilfredse, eller skal de "have lov" til at skrige? De skal vel også lære, at far også er god nok?!?
Mht. sengelægning om aftenen har vi i en lang periode kunnet lægge dem i seng, hvor de har lagt sig til at sove uden problemer, men dette er pludselig vendt uden at vi har kunnet finde en egentlig grund til dette. De bliver kede af det og som regel tager vi dem op igen (måske lidt for hurtigt) for at de ikke skal "forstyrre" hinanden (de sover i samme seng, hvilket har fungeret rigtig fint bortset fra den sidste tid). Det ender så med at de falder i søvn i vores arme efter nogen tid, hvorefter vi kan lægge dem i seng. Hvornår kan man forvente, at de kan falde i søvn af sig selv?
Håber, du kan hjælpe os :o)
Med venlig hilsen
tvillingemor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Barnløshed
De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.
Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.
Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.