Annonce

Annonce

Svar: Kludder i dags søvn


17. marts 2011

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Lene

Tak for dit brev og velkommen til :)

Du skal være opmærksom på at Isabelle er så stor nu, at hun begynder at opfatte mere og mere af verden. Hun kan se farver, lægger mere og mere mærke til ting der omgiver hende, hun er meget bevidst om dit ansigt og er allerede begyndt at pludre med dig imens hun spiser - det er rigtig fint, det er tegn på at hun er rigtig godt med i sin udvikling :)

Men det er også sådan, at når man har så opmærksom en lille pige, så kan det være rigtig svært både at tyde, hvornår hun egentlig skal sove, har brug for underholding eller måske bare skal have lov til at ligge lidt for sig selv. Derfor er det måske en hjælp for dig, ikke kun at kikke på hende, men også at kikke lidt på klokken, så du f.eks. sikrer dig at hun ikke er vågen i mere end 2 max 2½ time af gangen, så skal hun have mælk og puttes igen.

Det vil her være rigtig godt at du prøver at amme hende to gange mellem hver lur. Børn kan godt i din datters alder have behov for at få mælkeproduktionen sat lidt op og derfor vil det være rigtig godt, hvis du kunne prøve at amme hende fra det ene bryst, når hun vågner af en lur og fra det modsatte bryst inden hun skal sove igen. Næste gang hun vågner, så starter du der hvor hun stoppede side, lader hende spise godt fra det bryst og så får hun igen fra modsatte side inden hun skal sove næste lur.

En faste rytme hvor du på denne måde giver hende mælk af to omgang mellem hver lur - bare i en ...


Annonce

... periode - kan øge din mælkemængde og dermed øge hendes mælkeindtag og det kan have en god effekt på hendes søvn om dagen.

Det vil også være rigtig godt at du sørger for at hun kan sove afsides - f.eks. i haven eller på et værelse. Hun er stadig så lille at hun ikke kan lukke lyde ude og derfor er det vigtigt at du hjælper hende og lader hende blive skærmet, når hun skal sove. Det kan også nogle gange hjælpe at du lægger dig ned og ammer hende liggende midt på dagen og på den måde tager en middagslur med hende. Så får hun tæt fysisk kontakt, nærhed, din varme og din mælk og hun tager på den måde måske en lidt længere middagslur og har således også mere overskud sidst på dagen :)

Det kan sagtens være alderen og udviklingen der lige nu spiller ind og netop fordi "amning kan ordne det meste" og hun er glad for brystet, så er det en rigtig god idé at arbejde på en nogenlunde fast ammerytme, så hun på den måde hjælpes til ro om dagen, sover bedre og får en rytme, som I alle trives bedre med :)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Falder hun i søvn ved brystet, og ikke får bøvset, så kan du gøre det at du eleverer hendes madras lidt, så hun ligger lidt højere med hovedet. Det kan hjælpe hende til at komme af med bøvs og evt. gylp og sove videre uden at vågne for meget :) Drej hendes hoved, når hun sover, så hun netop kan komme af med gylpen.

Og hun må som sagt meget gerne falde i søvn med brystet lige nu:)

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex

Kravle

De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.

Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit svar. Det er rart at blive mindet om alt det positive ved børnehavestarten, det er jo det jeg skal forsøge at give videre ;-)

Tak fra Tina


Annonce