Brev:
Motorisk udvikling - 7 mdr.
Hej Helen
Jeg har en dejlig lille pige på 7½ mdr. som er født i uge 35+4. Vi har for nylig haft besøg af en ergoterapeut, som er et tilbud da hun er præmatur.
Jeg har altid været meget bevidst om at ligge hende på maven når hun var vågen som jo anbefales. Hun begyndte at vende sig fra mave til ryg i 4 mdrs. alderen. Hun gik dog i stå med det nogle uger efter, hvor min mand tog afsted på sin udsendelse (ikke at jeg tænker det har nogen sammenhæng). Hun er først begyndt på det igen for nylig. Ergoterapeuten bemærkede at hun ikke kan vende sig fra ryg til mave. Har trænet det lidt med hende, men ikke gjort det store nummer ud af det, da jeg tænkte det nok kom af sig selv. Men nu har vi jo så fået lektier for af ergoterapeuten. Hun mener forsiden mangler at blive styrket.
Jeg synes dog ikke hun virker særlig motiveret. Hun har dog fanget at når jeg krydser hendes ben skal hun vende sig om på maven og det går hun så. Jeg forsøger at hjælpe hende så lidt som muligt. Jeg ligger også legetøj som hun skal række ud efter for at motivere hende, men hun rækker ...
... bare den nærmeste arm ud efter det og hvis hun ikke kan nå det opgiver hun bare og kigger efter noget andet. Jeg prøver at fange hendes interesse men tænker også at hun jo selv skal finde motivationen på et tidspunkt…..
Skal jeg bare have ro i sindet. Hun bliver vel ikke liggende dér for evigt.
Derudover skal jeg "præsentere" hende for hendes tæer. Hun vil gerne kigge lidt på dem men gider altså ikke rigtig lege med dem og putte dem i munden. Når jeg putter hendes tæer i hendes mund er det som om hun tænker: ej mor, jeg gider altså ikke sutte på de sure tæer!!! Mit spørgsmål er så: hvis hun nu slet ikke begynder at fange interessen for sine tæer – hvad så??? Jeg kan jo ikke tvinge hende.
Generelt er hun ellers en glad kvik pige med rigtig god kontakt. Hun er meget god til at udtrykke sig og har gode sovevaner. Hun virker ikke til at være præget af den tidlige fødsel. Har ingen problemer med udefrakommende stimuli. Hun er meget bevidst om andre mennesker og skal lige se folk an inden hun vil hilse og sidde hos dem.
Med venlig hilsen
"græsenken"
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Svangerskab
Svangerskab er et andet ord for graviditet. Det betyder at en kvinde bærer et barn i sig, man kan sige at "hun er svanger" = "at hun er gravid". Man kan også sige "gennemføre svangerskabet", "afbryde svangerskabet", "først i svangerskabet" "sidst i svangerskabet" osv.
Svangerskab bruges ofte, når man taler om svangerskabsforgiftning. Se derfor "svangerskabsforgiftning".
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.