Annonce

Annonce

Svar: Drikker ikke flaske og mellemmåltider


7. marts 2011

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Rikke

Tak for dit brev, jeg kan godt forstå du synes det er frustrerende, at din dreng nu afviser flasken fuldstændig.

Jeg ved at din dreng er født meget for tidligt, så jeg synes du skal prøve at tale med børneafdelingen om (jeg går ud fra at han stadig går til kontrol ambulant) hvorvidt hans vægring mod flaske og mælk, kan hænge sammen med dette. Det er set før, at børn der er født for tidligt kan få problemer med at tage føde og væske nok til sig og det er vigtigt at sikre at det ikke hænger sammen med dette. Du kunne prøve at tage kontakt til Rafael Centeret og høre om de har nogen forslag eller kan henvise til en ergoterapeut eller anden, som måske kan lave noget mundmotorisk stimulation af jeres dreng ... bare en tanke :)

Hvis du synes det går fint med at få de 500ml i ham dagligt, så er det helt fint, det lyder jo som om at han umiddelbart spiser rigtig godt og er glad for mad - og det er jo et stort plus :)

Jeg synes bestemt at han skal have 2 x grød og 2 x grøntsagsmos med kød/fisk dagligt og derudover mad i hapsere, som du nu kan få ham til at spise. Det er en god idé at give ham skemad sålænge som muligt fordi du har lettere ved netop at energiberige dette med mælk og fedtstof og dermed få sikres hans behov bedre.

Det er også okay at give ham A38, tykmælk eller neutral sødmælksyoghurt, ligesom han også må få ost og sovs, som også ...


Annonce

... er med til at sikre ham lidt kalk. Hans mælkeindtag skal jo dække et behov for kalk, men derudover også behov for væske. Derfor er det også vigtigt at han tilbydes vand, så han også får væske nok - og måske kan du forsøge med fortyndet juice, for at se om han så vil drikke lidt mere ... Dog ikke for meget, fordi det også kan tage pladsen op for den rigtig mad.

Som mellemmåltid kan du med fordel give ham frugtmos med mælk på, altså servere det som en gammeldags frugtgrød med mælk og på den måde få lidt ekstra mælk i ham. Også frisk frugt kan du tage med, når I er på tur - og på en tur, er det praktisk også at medbringe frugtmos fra glas. Det er helt fint, at bruge dette.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Håndhapsere kan være brødskorper, enden af en franskbrød, knækbrød, kiks. Det kan være kogte grøntsager som stykker af blomkål, broccoli, gulerod, eller en kartoffelbåd. Det kan være ½ hårdkogt æg en gang imellem. Det kan være agurk eller lidt tomat (pas på skrællen). Det kan også være bløde frugtstykker, frugtbåde som han selv kan sidde med eller små bløde stykker frugt som små bidder af en banan, lidt kiwi eller hindbær, som du giver ham i munden og som han så selv spiser.

Han må gerne få varierede typer af brød, både brød af de lysere typer og brød med højt fiberindhold. Brød med hele kerner, vil han ikke kunne tygge endnu.

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex

Regntøj

Børn der bor i Danmark har brug for regntøj, når de skal være udenfor og lege, og vejret er mildt og vådt.

Regntøjet skal være vandtæt, men uimprægneret. Det er en god idé at vælge regntøj af tekstil, nylon (polyamid) eller plasttypen polyurethan (PUR). Gå derimod uden om regntøj af PVC som er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Spørg evt. i forretningen og bed evt. om dokumentation fra producenten.

Regntøjet skal sidde godt uden at stramme. Det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annonce