Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke sove indendørs


3. marts 2011

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære trætte mor

Så vidt jeg kan forstå på dine tidligere breve, så er I kun kortvarigt i USA for at besøge far, som arbejder der i øjeblikket ... Der er altså ikke tale om at I skal være i USA i længere tid eller? Jeg spørger fordi det naturligvis har noget at sige i forhold til hvor meget du skal arbejde på at ændre rytme ...

Hvis din datter er vant til at sove i barnevogn i Danmark og I skal hjem igen og gerne vil bibeholde denne rytme hjemme, så kunne du prøve at putte hende indendøre i barnevognen og når vejret bliver bedre kunne du så trille hende lidt udenfor og gå en daglig tur, så f.eks. middagsluren fortsat bliver i barnevognen udendørs - fordi det også være være godt i forhold til den rytme, I vil have, når I atter er hjemme.

De øvrige dage og de andre tidspunkter, hvor hun skal sove, vil det være okay at du f.eks. lægger dig og ammer hende i dobbeltsengen. Det vil give hende nærhed og fysisk ro, og der er ikke noget i vejen for at du ammer hende i sengen om dagen, ligesom du også gør aften og nat. På sigt skal hun naturligvis lære at sove uden brystet i munden, men spørgsmålet er om ikke det vil komme næsten af sig selv. Hvis du lægger dig og ammer hende, så vil du sandsynligvis opleve at hun hen af vejen selv begynder at slippe brystet, smile til dig, triller om på siden og falder i søvn - perfekt.

Hvis hun ikke selv slipper, så kan du på sigt, lirke brystvorten ud af munden på hende, og således lære hende at sove med din nærhed og kærtegn og uden brystet i munden. Mælk er jo stadig en stor del af hendes indtag og skal naturligt stadig indgå i forbindelse med putning.

Det kan også være at du måske skal prøve at give hende lidt mere mad i løbet af dagen og også lægge mærke til hvornår du putter hende, så du sikrer dig, at hun er ...


Annonce

... træt og parat til at sove, når du forsøger :)

En plan for dagen kunne se således ud:

Tidlig morgen 06: Ammes og sover videre

Morgen 8: En lille smule grød med frugtmos, vand af kop.

Formiddag 9-9.30: Ammes og puttes til formiddagslur

Frokost 11.30-12: Grød med frugtmos eller grøntsagsmos, du kan variere fra dag til dag, vand af kop.

Ammes og puttes til middagslur ca 13 - tidspunktet afhænger af hvor lang en formiddagslur hun har taget

Eftermiddag 16-17: Ammes

Sover måske dagens 3. lur her, som ofte er en kort powernap på måske 20-30 minutter


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Aften 18: Grøntsagsmos, vand af kop.

Ammes og puttes til natten ca kl 20. Tidspunktet afhænger af hvor lang den 3. lur er og hvor sent den ligger

Sen aften 23-24: Ammes

Midt nat 03: Evt. amning

En fast plan for dagen kunne godt være en god hjælp for jer. Det er ikke store mængder grød og mos du skal give, bare ½ dl. 3 gange dagligt vil være rigtig fint og det vil hjælpe jer til at få lidt mere rytme.

Dermed vil du også få lidt mere overskue og overblik over dagen og det vil også være mere overkommeligt at finde ud af, at tage ud i byen og opsøge forskellige aktiviteter. Når du gør dette, vil det igen være en rigtig god idé at have en barnevogn med.

Hvis du mangler en barnevogn, så skulle du måske købe en derovre alt efter hvor lang tid I skal være der. Man kan i USA købe meget billige vogne (500 kr), som sagtens kan bruges i en kort periode.

Husk at det også har stor betydning hvordan du har det, hvordan du tackler det hele. Hvis du er urolig, stresser, bliver ked af det osv. så vil det naturligt påvirke din datter. Jo mere rolig og glad du er, jo mere rolig og glad bliver hun også - hun bruger dig som et spejl.

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en god brevkasse. Den har i mange sammenhænge givet mig brugbare svar på de spørgsmål, der dukker op for en førstegangsmor.

De bedste hilsener
Den forvirrede førstegangsmor


Annonce