Brev:
Træthedstegn og mad
Hej Helen
Kan huske at det hjalp mig meget med min store pige at du på et tidspunkt sagde, at i stedet for at gå og kigge efter træthedstegn, så kunne jeg prøve at putte hende på bestemte tidspunkter. Mit spørgsmål er så, kan det passe det er nu?
Min dreng er 5 mdr. og 10 dage+ din svar tid;) og og nogen gange synes jeg han virker træt efter 1 time, men putter ham ikke fordi jeg synes han skal kunne være længere vågen. Andre gange kan han være vågen 2½ t-3½ time og er så også virkelig træt, så jeg ikke er i tvivl.
Vores dag ser nogenlunde sådan her ud.
7.00 står op (vækker ham)
7.30 morgenmad Grød
8.45 flaske (Kan max. holde ham vågen 2 timer)
ca. 9.00 formiddagslur i 1½-2 timer
11-11.30 middagsmad Grød
12.45 flaske (kan ca. holde ham vågen i 2-2½ time
ca 13-13.30 middagslur i nogen gange 40 min. andre gange ca. 2 timer
ca. 15.00 flaske
hvis han tager kort middagslur får han en powernap på ca. 20 min omkring kl 16-17, men vil helst han tager den inden kl 17, da han gerne skal være vågen 2½ t inden vi putter ham for natten.
17.30 aftensmad Grøntsagsmos
ca. 18.30 - 19 flaske
18.30-19.30 puttes for natten. 18.30 når han har taget 2 gode lure. i går var han vågen fra kl 15-18.45 altså 3t45 min er det ikke lige i overkanten? Han var egentligt ikke pyller og var ...
... lettere at putte til natten, fordi han var rigtig godt træt:)
22.30 flaske
Jeg kunne godt tænke mig at arbejde på at han tager 2 gode lure, så vi kan få powernappen væk, da han sover 12 timer om natten, hvis jeg ikke vækker ham, og synes det er rart at stå op kl. 7.00 hver dag, så der er lidt rytme. og når han tager powernappen, sover han ofte først omkring kl 20
Har også lige et spørgsmål ang. mad, han får 3 måltider og spiser godt. Min sundhedsplejerske har sagt at jeg bare skal give ham fulde måltider, og han har ikke maveproblemer. Mit spørgsmål er så, om han kan få andet mad end kartofler og grøntsager til aften?? Hvad med ris eller pasta? Synes han virker som om, at han ikke er helt så interreseret i kartoffelmosen m. grøntsagerne mere.
Jeg har blendet det fra jeg startede med skemad, da han var ca. 4 mdr gammel, og måske jeg skal til at gøre det lidt grovere? Har bare holdt lidt igen med det, da han er meget forkølet og hirseflager vil han heller ikke have, så tænkte at det nok var pga. konsistensen.
Til morgen og middag kan jeg i øjeblikket give ham købe risgrød og majgrød som jeg selv laver. Når jeg selv laver risgrød vil han ikke have det og heller ikke hirseflager og boghvede. Havregrød og øllebrød er det først, når han er præcis 6 mdr.?
Med venlig hilsen
L
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Uld til børn
En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.
Uld har mange fordele:
- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.
- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...
Babyalarm
Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.
Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.
De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.