Brev:
Håndtering af ændring i antallet af lure
Kære Helen.
Jeg kan flere steder læse, at det er normalt, at de små størrelser begynder at springe den sene eftermiddagslur over fra omkring 6-7 måneders-alderen. Men har ikke kunnet finde noget uddybende information om, hvordan man kan vurdere, hvornår de er klar til dette, og hvordan man som forældre bedst hjælper overgangen på vej…
Min søn har nu lige rundet de 6 måneder og sover typisk nu en 30-45 minutter som dagens 3. lur. Han puttes typisk til denne lur omkring kl. 17.00/17.30-tiden. Når han står op, er han oftest vågen i 2 ½-3 timer og falder dermed i søvn for natten ved en 20.30/21.00-tiden. Jeg synes dog, at jeg ofte om eftermiddagen er begyndt at være i tvivl om, hvorvidt han egentligt er træt nok til at sove sin lur - men han falder oftest ret nemt i søvn i sin barnevogn, når jeg så putter ham, så han må være træt…
På den anden side er han begyndt at vise træthedstegn tidligere på aftenen end før, hvilket måske kan indikerer, at hans egnede puttetidspunkt er begyndt at blive flyttet frem. Dog vil det at springe den 3. lur over kræve, at han kan være vågen i måske 4 timer ...
... eller mere hen over eftermiddagen, da han typisk vågner fra sin middagslur ved en 15-tiden – og det er jeg i tvivl om, om han kan på nuværende tidspunkt…
Mine spørgsmål er derfor følgende:
- Hvilke signaler kan man holde øje med, når jeg skal vurdere, om han er klar til at springe luren over?
- Hvordan håndterer vi overgangsperioden bedst? Er det ok, at der formentligt i en tid vil være nogle dage med to lure og andre med tre, alt afhængigt af hvornår han er stået op om morgenen, hvornår han viser træthedstegn, hvor længe han sover i hans lure osv.?
Konsekvensen er, at amninger og skemad bliver givet temmelig forskelligt fra dag til dag, og at der dermed vil være en periode, hvor al rytme ”sejler lidt”.
- Eller er det bedre fra start at arbejde ihærdigt på at etablere en fast rytme med nu kun to lure? Og dermed strække hans vågne perioder, alt hvad man kan, arbejde på at han sover lidt længere til middag (sover lige nu typisk to timer), så eftermiddagen/aftenen inden putningen til natten ikke bliver så lang osv…
Glæder mig til at høre dine altid gode indspark!
Kærlig hilsen
Maja
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Fødetaske
En fødetaske er den taske, som du skal bruge, imens du er på hospitalet, når du skal føde. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.
Til selve fødslen vil nogle kvinder medbringe tøj, som de kan føde i, hvor andre kvinder vil bruge det tøj, som man får udleveret på sygehuset. Det kan være rart, at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.