Annonce

Annonce

Svar: Igangsættelse


26. februar 2011

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Pernille

Nu er jeg jo ikke jordemoder, så det er begrænset, hvor meget jeg kan svare dig på dine spørgsmål. Jeg vil derfor anbefale dig at drøfte det med din jordemoder eller læge :)

Men jeg kan fortælle dig hvad jeg ved omkring igangsættelse af fødsler :)

Man kan sætte fødslen igang på flere måder - enten med stikpille, ved at sprænge hinder eller med drop.

Der kan være flere årsager til at sætte en fødsel igang og som udgangspunkt skal du følge lægernes råd. Hvis de mener, at det vil være bedst for dig og dit barn at fødslen sættes igang, så er der grund til dette.

Der er dog altid risiko ved at sætte en fødsel igang og nogle gange betyder det, at det bliver nødvendigt med vestimulerende drop. Det kan også betyde at fødslen trækker længere ud og ofte vil man også monitorere (overvåge) barnet og barnets hjertelyd undervejs. Simpelthen fordi man jo et eller andet sted griber ind i "naturens orden" .. Når det er sagt, er der jo en grund til at mange flere børn og mødre overlever idag :)

Hvis man giver en stikpille, så er det meningen ...


Annonce

... at den skal modne livmoderen - faktisk er det et vagitorie man giver, det vil sige en stikpille i skeden. Der går her nogle timer og så vil man ofte begynde at få lidt menstruationslignende smerter.

Hvis livmoderen har åbnet sig og man egentlig er parat til at føde så vil man nogle gange lave hindesprængning. Når man sprænger hinder, så går der ofte en del af vandet, barnets hoved kommer til at presse ned og det stimulere til vedannelse. Virker dette ikke, vil man give vestimulerende drop for at få fødslen igang...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis man får en stikpille i skeden, så tager det ofte tid for den at virke og i denne periode kan man ofte gå hjem. Der er derfor ikke gurnd til at komme på fødegangen. Når man får sprængt hinder og får lagt vestimulerende drop, så vil dette ofte foregå på fødegangen, men kan sandsynligvis også foregå på svangreafsnittet som du har fået at vide. Jeg vil formode at det afhænger helt af hvordan du respondere på den igangsættelse du er igang med og hvor hurtigt de skønner det vil gå ...

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex

Barnepige

Hvis du har brug for at få dit barn passet, så vælg altid en person som barnet kender og en person du har tillid til.

Det skal være en person, som kan overskue situationen og bevare roen, hvis noget uforudset skulle ske.

Generelt bør man ikke lade sit barn passe af en under 12-13 år - men det afhænger naturligt af vedkommendes modenhed. Nogle piger er meget modne i denne alder, hvor andre er for umodne til at kunne tage det ansvar, det er at passe et lille barn....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annonce