Annonce

Annonce

Svar: Institutionsstart - 10 mdr.


24. februar 2011

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej med dig

Det lyder som et rigtig dejligt sted din datter har fået plads. Hun er kommet ind på en lille stue og det lyder som meget trygge rammer med meget søde og omsorgsfulde pædagoger - dejligt! :)

Det er rigtig hårdt at gå fra sit barn, det er svært at sige farvel både for dig og for hende - og det er især svært, når hun græder når du går. Det er dog helt normalt og det handler om at hun stadig er så lille, at hun ikke forstår hvor du går hen. Hun kan ikke forklares, hvad der skal ske og hun kan heller ikke forholde sig til tid. Hun ved ikke hvornår du kommer igen, hun ved faktisk ikke engang at du er der, når hun ikke kan se dig og du bare er ude på den anden side af væggen... Du oplever sandsynligvis også nogle gange at hun kan blive ked af det, når du går i køkkenet og hun er i stuen...?

Det er de samme mekanismer der går igang her og det handler simpelthen om at hun stadig er så lille, at hun ikke forstår hvor du er, når du er ude af syne.

Samtidig skal hun jo også finde ud af at knytte sig til andre voksne, netop når du ikke er tilstede og det er den proces hun er igang med. Det er essentielt for børns udvikling, at de har tilknytning til vigtige voksne. Børn vil knytte sig særligt til en person, som så vil være den person, der vil fungere som barnets sikre base - altså den som barnet altid vil søge og som barnet trygt vil stole på vil hjælpe, hvis der opstår usikre situationer. Man kalder dette for primære omsorgspersoner og barnet vil normalt have især to primære omsorgspersoner - oftest mor og far.

Men børn har også sekundære tilknytningspersoner, som de naturligt vil bruge, når den/de primære tilknytningspersoner ikke er til stede. ...


Annonce

... Det kan f.eks. være en bedsteforælder, en dagplejemor, eller som hos jer en pædagog i vuggestuen. Det er altså en person barnet søger, når den primære omsorgsperson ikke er der. Barnet er altså knyttet til disse personer, men på en anden måde, end barnet vil være knyttet til sine forældre og det er netop denne adskillelse fra mor og knytning til en anden, som er svær - men din datter er rigtig godt på vej.

Hun græder lidt, når hun skal sige farvel, det er svært at du går, men så trøstes og beroliges hun af en rolig voksen og hun falder fint til ro, leger og nyder derefter tiden i institutionen. Hun har det godt.

Det er vigtigt at du signalerer at alt er okay, og at du ikke selv virker beklemt eller ked af situationen. Hvis du virker ked af det, og utryg ved at aflevere hende, så vil hun spejle sig i dette og naturligt også selv blive urolig. Men hvis hun mærker at du synes det er super fint og har tiltro til at alt går godt, så vil hun også falde til på en lettere måde :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis du synes det er svært at aflevere hende lige nu, så kan I sagtens lade far forsøge sig, for det kan godt, som du selv er inde på, give en forskel. Efter et par dage, så kan du så aflevere igen :)

Det er vigtigt for mig lige at sige, at du måske skal forberede dig på, at der kommer en periode, hvor det ikke går helt så let, som det faktisk gør i øjeblikket ... Din datter bliver naturligt på et tidspunkt bevidst om at det er hverdag og at der er uro og ikke altid sjov i vuggestuen og hun vil naturligt hellere være hjemme. Så du kan godt få en reaktion hen af vejen, men en god indkøring som I har nu, er altid rigtig godt, det er en god start :)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klumpfod

Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.

Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.

Drenge fødes hyppigere...

Læs mere i Babylex

Dagtilbud til børn

Vi har i Danmark kommunale dagtilbud til vores børn.

Dagtilbud omfatter:

- Vuggestuer og dagplejeordninger for ½-3 årige
børn

- Børnehaver for 2-6-årige

- Aldersintegrerede institutioner for flere aldersgrupper

- Fritidshjem

- Skolefritidsordninger (SFO) for børn i skolealderen.

Aldersopdelingen kan variere lidt fra kommune til kommune.

Hvis I ønsker at få jeres barn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annonce