Svar: Udvikling - 11 mdr.
Kære Marianne
I den alder hvor børn i særlig grad øver sig i at adskille sig fra deres forældre, vil man ofte mærke, at de også er ekstra tryghedssøgende. Det er især i de perioder, hvor barnet begynder at kravle og igen når det begynder at gå. Det er nødvendigt at barnet føler sig ekstra godt tilknyttet, for at barnet kan separere sig og derfor vil man opleve at børn i disse perioder på den ene side virker meget klyngende, har brug for ekstra fysisk kontakt og nærhed og på den anden side skubber forældre væk, fordi de vil selv og forsøger selv.
Det kan virke frustrerende, at barnet på den ene side virker klyngende og på den anden side virker afvisende, for ligegyldigt hvad man gør, så virker intet af det jo helt rigtigt. Men det er altså helt normalt og en periode I skal igennem :)
Jeres dreng er stadig så lille, at han ikke kan forholde sig til at I er i stuen og han er på værelset. Han forstår simpelthen ikke hvor I er, når han ikke kan se jer og han føler sig let alene og forladt. Når I afleverer ham i dagpleje, så forstår han heller ikke hvorfor han skal være der, han ved ikke hvor I går hen og han kan ikke forholde sig til tid så han ved heller ikke hvornår I kommer tilbage igen. Derfor er det naturligt svært for ham at skifte situation, det er utrygt og han har brug for at klynge sig for at finde ro igen.
Når fremmede voksne går ind og ud af døren, så ...
... mærker han savnet af jer, for det minder ham om at I også går fra ham og han mærker naturligt uroen både af de skift der sker for de andre børn, men også i sit eget indre. Derfor græder han lidt, derfor er skift lige nu svært for ham.
I hjælper ham ved at give ham masser af tryghed og fysisk kontakt, når han er hjemme. Du hjælper ham ved at lade ham få tanket sit mor-depot op, når han er hjemme, så han har noget at tære af, når han er ude. Det vil også være en rigtig god idé at I leger gemmeleg med jeres dreng, hvor I skiftes til at gemme jer og han skal så sammen med den anden lede efter den, der er gemt. På samme måde, vil det være rigtig godt at "lede efter hinanden" i hverdagen - f.eks. sige "skal vi se om vi kan finde far, hvor er far henne?" eller lignende så han bliver bevidst om at man kan være der, selvom man er ude af syne.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Brug også lyde, giv lyd fra jer, så han lærer at gå efter lyden, ligesom I også kan bruge lyde til at lade ham forstå, hvad der sker. Hvis du f.eks. går ud med skrælleposen, så sig "mor går lige ud med posen, så kommer jeg igen" og så hører han at døren åbne, der lyder et klonk af låget på skrællespanden og så kommer I tilbage. Han lærer altså at den sætning I siger, hænger sammen med de lyde og I kommer igen.
Håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke med ham :) Det lyder som om at han er en dreng i fin udvikling.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Lægeundersøgelser baby og børn
I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.
Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.
För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!
Tack
/Erika