Brev:
Hvad gør vi for at hun får en mere sammenhængende søvn?
Kære Helen.
Jeg har lige endnu et par spørgsmål om urolig søvn om natten med mange opvågninger. Nu bare uden amning da jeg er stoppet efter hun ikke rigtig gad den ene ammetår der var tilbage før putning.
Min datter er nu lige knap 12 måneder. Hun går ikke endnu, men rejser sig ved alt og går rundt ved sofa/bord, skubber rundt med stole osv. Vil også meget gerne gå rundt med os i hænderne og sætter sig så ned og kravler når det bliver for meget. Hun er en meget glad og rolig (aktiv osv. men egentlig ret roligt temperament synes vi). Derfor er det også ekstra hårdt for os at hun er så ked af det om natten. Her vågner hun nemlig mange gange og er ked af det med det samme (sætter i et skrig lige i det hun vågner). Hun ligger aldrig bare og roder lidt rundt og kan ikke sove videre af sig selv efter opvågningerne.
Vi er opmærksomme på at vi formentlig har skabt en dårlig søvnassociation ved at tage hende op og vugge hende indtil hun er faldet til ro og så lægge hende ned i sengen igen. For det resulterer efterhånden i at hun efter 1-5 minutter igen græder hjerteskærende og kun falder til ro ved at komme op og blive båret lidt rundt. Indimellem vrider hun sig og virker til gerne at ville ned og ligge og når det lader sig gøre sover hun typisk 1-3 timer før hun vågner igen.
Vi prøver også at lade hende ligge i sengen og trøste ved at stryge på ryggen eller bare have en hånd på hende. Ofte græder hun bare mere og mere sådan eller også falder hun til ro og i det øjeblik vi stopper med at nusse er hun helt vågen og ked igen :-(
Vi er bestemt ikke gode til at ...
... håndtere hendes gråd og så helst at hun kunne blive lagt i sin seng, nusset lidt, vende sig om på siden og sove selv (drømmescenarie ikk’ :-)
Jeg er selv inde på at det handler om at hun skal lære at falde i søvn i sengen af sig selv uden vores hjælp (vi skal selvfølgelig være der for hende osv., men ikke som nu bære, nusse og vugge hende i søvn…). Min mand er dog ikke så vild med ideen om at hun skal ind i sengen vågen og måske bruge lang tid på at falde til ro og græde af flere omgange inden – og det er lidt der vi er nu.
Hvad gør vi for at hun får en mere sammenhængende søvn? Er nogen børn bare meget sensitive og sover så let at de vågner når de har været gennem søvnfaserne? (Der er altid gået 45 min eller 1½ times intervaller når hun vågner…).
Vi er også inde på om det kan være noget natteskræk (som jeg har set du har skrevet til en anden mor). Dette fordi hun vågner med et skrig hver gang frem til kl 2 hvorefter opvågningerne er mere rolige men stadig med de nævnte intervaller…
Vi følger i store træk de planer for dagen som du skriver til børn i hendes alder (dog tager hun den lange lur om formiddagen 1½-2½ time og kun 45 min om eftermiddagen - Hvilket jeg tænker er fordi hun er træt efter nattens opvågninger :-(
Hun spiser ok i løbet af dagen og får 3 mellemmåltider og får også godnatgrød hvor vi kan se hun spiser mere, hvis der ikke er røget så meget aftensmad indenbords. Det er typisk aftensmaden hun spiser mindst af – kan det være det der spiller ind om natten og hvordan ændrer vi det?
Vi ser frem til at læse dit svar.
Kærlig hilsen
Tina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...
Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.
Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.
Mange varme hilsner,
Hønemor