Svar: En lille sovetryne
Hej med dig
Nogle børn sover meget, andre børn sover lidt og som udgangspunkt skal man lade børn sove, når de sover og gå ud fra at det naturligt falder i søvn når de er trætte og vågner, når de ikke har brug for at sove mere ...
Men, man skal naturligvis også medtænke om andre ting kan spille ind, når børn sover rigtig meget og derudover skal man også sikre sig, at barnet ikke sover så meget at det går ud over barnets trivsel og udvikling.
Det er altså vigtigt at du sikrer dig, at din dreng ikke sover, fordi han er syg. Han må ikke virke sløv, apatisk eller til generelt at mangle kræfter. Hvis du er i tvivl om hvorvidt han kan være syg, så drøft det med din sundhedsplejerske eller læge - det kan jo være svært at vurdere "hvad der er normalt", når det er ens første barn.
Det kan være relevant at lægen lytter din dreng på hjerte og lunger og sikrer sig at han ikke sover meget, fordi han har problemer med sit kredsløb.
Det er også vigtigt at han udvikler sig som han skal. Altså at han ikke sover så meget, at han ikke får den stimulation han har behov for. Det er vigtigt at han, når han er vågen, er aktiv, pludrer, smiler, bruger sig selv både fysisk og mentalt og med den alder han har nu, skal han bruge sig selv rigtig meget.
Han skal som du selv beskriver, at han også er begyndt at vise tegn til, begynde ...
... at have lidt længere vågne perioder. Han skal kunne holde hovedet selv, dreje det bevidst efter lyd, pludre og hvine højt, kluk-le, han skal støtte på sine ben, når han holdes oprejst, når han ligger på maven skal han komme op og ligge på sine albuer. Han skal dreje om sin egen akse i maveliggende stilling og begynde at trille fra mave til ryg og når han ligger på ryggen og du holder ham i hænderne, skal han begynde at kunne trække sig op i midtstilling og have styrke til at holde hovedet i denne bevægelse ...
Da han er født før tid, skal han naturligvis have lov til at have brug for lidt mere tid og det er okay, men det er vigtigt at du fornemmer at der hele tiden sker en udvikling med ham.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du skal også sikre dig at han ikke sover så meget, at han ikke får indtaget mad nok. Det er vigtigt at hans lure ikke er så lange at han springer måltider over og ikke er i stand til at indhente dette senere og derfor ikke tager nok på ... det lyder dog ikke til at være tilfældet :)
Så ja, hvis din dreng trives og udvikler sig alderssvarende, ikke virker sløv eller på nogen måde passiv eller apatisk, så er det helt okay at han sover godt og sover længe. Men hvis du oplever at han ikke gør dette, så er det vigtigt at få tjekket, hvorfor han har behov for at sove så meget ...
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.
Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder