Svar: Undervægtig baby
Kære Dorthe
Tak for dit brev og velkommen til :)
Jeg kan godt forstå du er bekymret og det er rigtig godt at I er henvist til børneafdelingen. Men naturligvis ulykkeligt, at I skal vente 3-4 måneder - det lyder urimeligt! Det er ikke okay, at jeres datter bliver ved med at tabe sig og nu er faldet to vægtkurver ned. Hun kan ikke tåle at vente 3-4 måneder.
Det er meget svært at sige, hvorfor hun taber sig, der er rigtig mange ting, som kan spille ind. Du har helt ret i at det er vigtigt at hendes mave-tarm-system skal være velfungerende, det går ikke at hun ikke kan indtage sin mad fordi hun f.eks. har forstoppelse og derfor er det fint, at I forsøger at holde gange i hendes mave med laktulose.
Forstoppelse kan også medføre gylp, hvis der ikke er passage igennem tarmen, så kan mælken jo ikke komme videre i systemet og så nedsættes appetitten, hun får kvalme og mælken kommer naturligt den forkerte vej.
Det kan også være at hun lider af refluks, er generet af syre i mavesæk og spiserør og derfor har ondt og spiser minimalt. Der kan være masser af årsager og hvad det handler om, er det børneafdelingens job at finde ud af.
Jeg synes du skal ...
... kontakte jeres læge igen og drøfte situationen endnu engang. Det er uholdbart at vente 3-4 måneder, når lillepigen tager sig som hun gør.
Der findes forskellige slags ernæring til børn og der findes f.eks. et produkt som hedder Infatrini. Det er en speciel energirig ernæring, der bruges til børn fra 0-12 måneder som har problemer med deres vægt, det vil sige børn som ikke tager nok på, børn som vejer for lidt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det kan anvendes som flaskeernæring og altså gives i sutteflaske som hun er vant til at få (det kan også gives via sonde til børn, der ikke er i stand til at tage næring til sig, men det problem har I jo ikke). Det kan bruges som eneste erstatning, eller det kan bruges som supplement til den erstatning hun i øvrigt får. Det skal ordineres af læge og bliver normalt ordineret via børneafdelingen. Men prøv at tale med jeres læge omkring dette.
I har fuldstændig ret i at hun ikke må blive ved at falde i vægt og at hun skal undersøges - også meget gerne snart og ikke om 3 måneder! Jeg synes du skal kontakte jeres læge allerede i dag og bede om at der bliver sat noget i værk, nu!
Håber du kan bruge dette videre, rigtig meget held og lykke med hende :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Sele til barnevogn
Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.
Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.
Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.