Svar: Bider sutten i stykker
Kære Sanne
Det kunne være en god idé at forsøge med sutter af naturgummi i stedet, de er lidt mere elastiske og bides ikke i stykker helt på samme måde som sutter i silikone ...
Men det er dog også vigtigt at være opmærksom på, hvornår det er hun gør det og i det hele taget minimere hendes brug af sut. Du skriver jo, at hun ikke gør det når hun f.eks. skal sove og det er her sutten er vigtigst. Når I kører i bil eller når du fornemmer at gummerne irriterer, så er det bedre at give hende noget andet at sidde med og gumle lidt på. Også af hensyn til hendes tænder og sproglige udvikling, er det vigtigt at sutten ikke bruges for meget.
Det at børn bider, vækker ofte større frustration hos forældre end at barnet skubber, slår, hiver i hår eller andet. Det er meget ubehageligt at have et barn der bider og at have et barn der bliver bidt er mindst ligeså slemt. Mange børn vil i din datters alder bide og det handler om at hun mangler sprog. Hun er ikke i stand til at sætte ord på sine følelser og derfor bider hun.
Hun bider nogle gange af kærlighed, hun bider når I sidder og nusser og kæler, kærtegner og giver knus - bedst som I har det hyggeligt, så sætter hun tandsættet i din skulder, I dit lår osv. og det er fordi kærtegnene kammer over. Hun er så glad for dig, at hun "elsker dig så højt, at hun kan spise dig".
Andre gange bider hun fordi hun er frustreret, fordi tingene ikke kan gå helt efter hendes hoved og hun bliver ked af det. Det kan ...
... være:
- vrede der løber af med barnet. Det kan være netop opstået vrede eller opsparet vrede på grund af gentagende frustrationer, som barnet til sidst ikke kan kontrollere.
- Det kan være forsvar, situationer, hvor barnet føler sig trængt op i en krop, hvor barnet oplever en form for angst "jeg kan ikke komme væk fra det her"
- Det kan ske som reaktion på at der ikke bliver lyttet, at man ikke har opmærksomheden på barnet, at man ikke ser, ikke hører, ikke lytter - derfor må barnet gøre opmærksom på sig selv på denne måde
- Det kan være det eneste der virker
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
- Det kan være en erfaring som barnet har med sig, at voksne f.eks. bider barnet for at lære barnet at de ikke må bide, det gør ondt.
- Det kan være imitation af andre børn. Børn lærer af hinanden og efterligner hinanden.
- Det kan være fuldstændig impulsivt, som komme ud af den blå luft, hvor ingen kan forklare hvorfor.
Det er vigtigt at markere, når hun gør noget galt og bider hun dig så må du sige "AV!" og sætte hende fra dig. Netop det at du sætter hende ned, lader en handling følge med, vil gøre at hun bedre husker, at her gjorde hun noget forkert, her gjorde hun noget som du ikke bryder dig om.
Men det er vigtigt ikke at skælde meget ud og ikke at bære nag, for så kan det komme så langt at barnet lever op til rollen som den der bider. Barnets adfærd bliver forstærket af forventninger og gentagende irettesættelser.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Vådservietter baby
Mange familier synes, det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet f.eks. skal skiftes eller lige skal have tørret sine fingre.
Vådservietter kan dog indeholde parfume og miljøbelastende stoffer, som kan give dit barn allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen.
Gå efter vådservietter, der er svanemærket med Svanemærket, eller med Astma Allergi Danmarks Blå Krans eller Allergy Certified.
Overvej også, om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.