Annonce

Annonce

Svar: Er min datter normal?


3. februar 2011

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej med dig

Det er ikke noget i det du fortæller, som lyder unormalt :) Det lyder faktisk som om at du har en rigtig fin pige, der udvikler sig helt normalt og som har en naturlig reaktion på uro i hverdagen.

Børn er forskellige og hvor nogle børn ingen problemer har med at blive slæbt med rundt til babygymnastik, i svømmehal, på cafe, i børnehave med storebror, have gæster osv. Ja så vil andre børn reagere voldsomt på sådanne skift. De tåler simpelthen ikke så store skift og så meget uro i hverdagen og det lyder som om at du har fået en af hver :) Derfor bliver du naturligt også ekstra frustreret, fordi du jo er vant til en dreng, som bare er helt anderledes end den datter du pludselig har fået :)

Din datter har også en alder nu, hvor hun tydeligt skelner mellem, hvorvidt hun er hjemme eller ude, om hun er i favn på dig eller en fremmed (mormor) og det er helt naturligt at hun reagerer med gråd og helst vil være hos dig. Især i 3-4 måneders alderen oplever man ofte dette og børn kan sagtens ned i denne alder vise "separationsangst" som man jo ellers ofte først taler om i 8-10 måneders alderen.

Din datter lyder til at have behov for meget ro og stabilitet i hverdagen og behov for struktur og forudsigelighed. Derfor er det vigtigt at du er omkring hende, på en helt anden måde, end det har været nødvendigt med din dreng. De er to forskellige børn og de skal opdrages forskelligt :) Det er svært, men det er også enormt berigende og netop noget af det fantastiske man oplever, når man får flere børn. Tænk at man kan have samme forældre og så alligevel være så forskellige :)

Det kan heller ikke ...


Annonce

... udelukkes, at din datter måske kunne høre til det man kalder for "high need". Helt overordnet, så synes jeg ikke om at man putter børn i kasser og give dem "specielle diagnoser". Jeg går heller ikke ind for at man betegner sit barn som "astmabarn" eller "flaskebarn" ...

Og lige netop omkring High Need, så må man jo sige at alle børn et eller andet sted er dette - alle børn har et stort behov for stimulation, mad, opmærksomhed, søvn, hjælp til ro osv. Ligesom børn naturligt har en udforskningstrang og lyst til at lære, et meget højt aktivitetsniveau ...

Når det bliver relevant at tale om High Need Babies, så er det fordi at nogle børn naturligt virker mere krævende. Hvor de fleste børn måske har brug for ekstra meget hjælp til at spise og koncentrere sig om det eller har brug for hjælp til at lukke af for verden og overgive sig til søvnen - så har de såkaldte High Need Babies ofte behov for hjælp til det hele. Og derfor er det så utroligt svært for forældrene.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan tit være rigtig svært at opfylde disse børns behov og man kan som forældre meget hurtigt få en følelse af ikke at slå til. Her kan det hjælpe forældrene at vide, at der ikke er noget i vejen med ens barn, eller at det ikke er fordi man ikke gør det godt nok eller gør noget forkert - det er 'bare' sådan ens barn er, det er barnets personlighed.

Måske er din datter en high need baby, måske vil det give dig en ro at vide, at der er børn, som har brug for hjælp på mange punkter, som kan være svære at aflæse og dermed svære at tilfredsstille. Men du må forsøge så godt du kan.

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex

Omsorgsdage

Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.

Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.

Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annonce