Brev:
Sprog - selvopfundne ord
Hej Helen.
Så er jeg tilbage med et spørgsmål, denne gang om vores datters sprog.
Marie vokser jo op med to sprog, tysk og dansk. Hun er bedst til tysk, da hun hører det mere, men kan også en del dansk. I det hele taget er hun, synes vi, ret dygtig til sprog, selvom hun er tosproget, hun har i hvert fald udviklet sig sprogligt hurtigere, end vi havde forventet. Hun kan nok 25 ord på tysk og 10 på dansk. Hun kan også lidt svære ord som Papagai (papagøje) og arbeiten.
Hun er begyndt at tale i små to-ords sætninger, som f.eks. hej mama eller mehr mor og far arbeiten. Hun blander dermed sprogene, hvilket jo er helt i orden. Det, der undre os, er at hun selv har opfundet et ord, som hun bruger meget og helt bevidst, Hun siger ”why” (det lyder i hvert fald fuldstændig som det engelske ord why.) Hun bruger det, når hun gerne ...
... vil have noget gentaget og bruger det dermed i stedte for ordet igen eller nochmal. Vi forstår simpelthen ikke, hvor det kommer fra og synes, det er lidt morsomt ;-) hun bruger det især, når vi gør noget sjovt eller rart sammen med hende. Vi rettere hende aldrig, men jeg siger altid til hende, at jeg har forstået, at hun gerne vil, det hun nu synes er sjovt/rart, igen. Hendes far derimod bruger gentager også ordet ”why” i stedet for at bruge det korrekte ord på tysk bagefter.
Vi vil gerne høre, hvad din mening om sådan et selvopfundet ord, er, og hvordan vi bedst muligt forholder os til det? Vi havde forventet, at der på et tidspunkt ville dukke sådanne ord op, men først noget senere som f.eks i 4-5 års alderen, hvor børn jo tit har en ret veludviklet fantasi.
Vi ser frem til at høre din mening.
Mange hilsner,
Sanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.
Sut/amme - sove uden bryst om natten
Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...
Viden om børn:
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.