Annonce

Annonce

Svar: Min søn er en high need baby


30. januar 2011

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Camilla

Jeg synes det lyder som en rigtig god idé at få lillebror i institution lidt før tid, så du ikke bukker helt under. Det handler ikke om at han skal "deponeres", men om at skaffe ressourcer til dig, så du netop får mulighed for også at nyde tiden I tilbringer sammen, - for det sidste ½ år, har der ikke været særlig mange glædelige stunder, det har været hårdt arbejde ... :)

Jeg tror faktisk at sundhedsplejersken har ret, når hun siger at det vil være godt at han starter i vuggestue lidt før og du kunne også godt overveje familiehuset. Hvis det først er nu, han begynder at falde lidt til ro og først er nu overskuddet er ved at vende tilbage, så er det jo også først nu I rigtigt skal til at lære hinanden at kende. Måske er det netop det, som er så enormt frustrerende for dig, at du har gået sammen med ham 24 timer i døgnet, du har været der for ham 100 pct. og alligevel føles det ikke som nok. Alligevel føler du, at du har svært ved at finde ud af hvad det er han vil eller ikke vil - jeg kan godt forstå du synes det trækker tænder ud, men tag imod al den hjælp du kan få :)

Og så skulle du måske prøve at tage kontakt til andre mødre med High Need Babies, via nogle af de forskellige forums på nettet. Netop fordi det kan give utroligt meget, at tale med andre, der står i samme situation som dig, som forstår din frustration, som kan sætte sig ind i den afmagtsfølelse som jeg tror du render rundt med - for ja, hvordan skal man dog gribe det an, når man har så følsomt et barn.

Det er enormt svært at finde balancen ...


Annonce

... mellem at stimulere og anerkende barnets lyst til at opleve og så samtidig ikke få stimulere for meget, så det kammer over og bliver til langvarig gråd.

Temperament siger man jo er arveligt, men jeg er heller ikke i tvivl om at det har stor betydning, hvordan man bliver mødt, når man er vred, frustreret, ked af det. Hvis man bliver mødt med samme hidsighed, stor frustration osv. så vil man naturligt ikke udvikle ro, på samme måde som hvis man bliver mødt med netop aktiv lytning og anerkendelse :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Som udgangspunkt skal din dreng naturligvis ikke bare ligge og græde, men han må godt, når han f.eks. øver sig i at kravle og komme op på alle fire, blive sur. Det er en protest gråd, som godt kan gøre at han tilsidst får mobiliseret de ekstra kræfter han lige mangler for at finde ud af teknikken. Du kan prøve at motivere ham, holde ham om livet, støtte ham i at komme op i kravlestilling og hjælpe ham med at holde balancen. I andre situationer skal du på afstand tale til ham og motivere ham med ord - og så vil du naturligvis skulle tage ham op, hvis du kan mærke at han bliver tydeligt frustreret og ked af det :)

Der er kommet en ny bog, der hedder "Særligt sensitive børn - hvordan vi hjælper vores børn med at trives, når verden overvælder dem". Den er udgivet på Borgens forlag, skrevet af Elaine N. Aron. Jeg skal lave en omtale af den og lægge den i bogguiden, så kan du finde den der :)

Håber du får lidt ro med på vejen her - hold fast i de små glæde og små lyse øjeblikke, selvom fremskridtene er små så er de der ... :) Knus herfra!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.

Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine meget brugbare råd og ikke mindst for din omsorgsfulde respekt for børnene.

Tak fra Pernille
Sophus´ mor


Annonce