Annonce

Annonce

Brev:

Sovevaner, vuggestuestart og amning


28. januar 2011

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Sovevaner, vuggestuestart og amning

Kære Helen.

Først og fremmest mange tak for dit svar ang. vores søns spiseproblemer. Det gav os lidt mere ro på og pludselig en dag begyndte han og spise stort set alt mad :-)

På trods af din anbefaling om at stoppe med morgenamning og begynde dagen før, valgte jeg at bibeholde denne amning, da jeg syntes det passede bedst ind i vores hverdag. Og nok også fordi jeg syntes det er rigtig svært følelsesmæssigt at skulle nedtrappe amningen..

Vores hverdag ser nu således ud:

8 - 8:30: Vågner stille og roligt, amning.
9: Står op, vaskes, tøj på osv.
9:30: Morgenmad (A38, frugt)
10-12: Sover.
12: Frokost (rugbrød med pålæg)
14:30: Mellemmåltid (grød, brød, frugt el. lign.)
15-17: Sover.
18: Aftensmad (alm mad)
19:30: Bad, ammes og puttes.
23: Ammes igen og sover til næste morgen.

Jeg har forsøgt at fjerne den sene amning, med det resultat at han vågnede ved 6 tiden og var sulten, blev ammet og gav så kraftigt udtryk for at ville i seng igen, græd og pegede på sin seng. Hvis jeg lagde ham i seng sov han til kl 10 - 10:30, hvorefter hele dagen så blev forkert i forhold til spise- og sovetider.
Hvis jeg tog ham op var han bare sur og træt, så det var heller ikke nogen god løsning.

I løbet af ugen går vi til babysvømning, rytmik og tumlastik for at stimulere, aktivere og socialisere ham mest mulig når han nu ikke går i vuggestue/dagpleje.
Jeg kan tydeligt mærke forskel på ham når vi har været til aktivitet dagen før så sover han en halv til en hel time længere næste morgen.

I min seneste mail til dig skrev jeg jo om vores søns svære start på livet og hans hjerneskade. Han er begyndt at vise små tegn på at hans udvikling ikke er helt ens i begge sidder af kroppen, fx når han går med gåvogn osv. Han begyndte først at kravle et par dage før hans første fødselsdag ...


Annonce

... og han kan endnu ikke stå uden støtte, intet pincetgreb osv.

Tror du at hans store søvnbehov hænger sammen med hjerneskaden eller er det normal at sove så meget?

Vi har nu fået tilbudt vuggestueplads og da kommunen har smækket pengekassen i, har vi været nød til at sige ja tak, så han starter desværre allerede om en måned og jeg skal tilbage på arbejde på fuld tid.

Jeg er meget bekymrede for om han kan klare en hel dag i vuggestue hvor de jo har faste sovetider og alle 36 børn sover i samme rum. Vores søn vågner meget let efter han er stoppet med det antiepileptiske medicin han fik de første seks måneder af sit liv. Tror det skyldes at han jo var helt dopet af medicin dengang og kunne sove fra hvad som helst og pludselig vågnede han op til en verden fuld af støj og lyde som vækkede ham. Det er dog blevet bedre de sidste par måneder.

Jeg frygter at jeg henter en overtræt dreng hver eftermiddag som så sover hele aftenen og vores tid sammen med ham således bliver meget begrænset.

Med hensyn til amning bliver jeg nød til at fjerne morgenamningen da jeg skal møde meget tidligt på arbejde og kører hjemmefra før han vågner, men syntes du også at jeg skal ændre på de to andre amninger? Egentlig nyder vi det begge to, men det er nok ikke rigtigt et reelt behov for ham mere, men jeg syntes det er meget svært følelsesmæssigt at skulle stoppe helt.

Jeg har talt med vuggestuen om hans nuværende sovetider og de syntes ikke jeg skal ændre noget før han er startet, men jeg frygter at det vil gøre indkøringen meget svær for alle. Jeg har spurgt om det er muligt at han sover udenfor i sin barnevogn, men det mener de ikke er en god løsning på sigt, da det jo snart er sommer og så er alle børn jo ude og lege og så kan han jo alligevel ikke få ro til at sove der.

Med venlig hilsen
Mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.

Farsyg

Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.

Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2

Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystpumpe

En brystpumpe er en pumpe, som kan stimulere til mælkedannelse og som kan malke mælk ud af kvindens bryst.

Der findes både manuelle og elektriske brystpumper og hvilken type pumpe du bør vælge, afhænger helt af dit behov for udmalkning.

Den manuelle brystpumpe vil ofte være god, hvis man som kvinde ammer og kun en gang imellem - f.eks. i forbindelse med en enkelt tur i byen - har brug for at malke overskydende mælk ud. Det er altså en pumpe der fint kan bruges,...

Læs mere i Babylex

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce