Svar: Friske mælkeprodukter i udland
Kære spørgelystne expat-familie
Stalddørsmælk (rå upasteuriseret mælk) kan indeholde human patogene bakterier. Mælken skal derfor varmebehandles ved et kort opkog, før den gives til spæd og småbørn.
Oste, af den bløde type, som er fremstillet af upasteuriseret mælk kan indeholde bakterien listeria monocytogenes. Denne bakterie findes overalt i miljøet og derfor også i mange råvarer. Den vokser fint ved køleskabstemperatur og de fleste af os spiser den med mellemrum - uden at blive syge af det. Men det anbefales f.eks. at gravide i Danmark undgår at spise upasteuriserede oste og jeg kunne forestille mig at anbefalingerne for små børn vil være det samme.
Det er dog ikke noget jeg lige umiddelbart kan finde dokumentation omkring, men jeg vil undersøge det nærmere og vende tilbage til dig.
Når man køber mælk i Danmark vil både den ...
... almindelige pasteuriserede mælk og den langtidsholdbare (UHT) mælk, være givet en kort varmebehandling, for at sikre at der ikke er sygdomsfremkaldende bakterier i mælken.
Den langtidsholdbare (UHT)mælk er behandlet med en højere temperatur, men i kortere tid end den almindelige pasteuriserede mælk. Det forøger holdbarheden af UHT mælken og betyder at den ikke behøver at være på køl.
Der burde ifølge Fødevarestyrelsen ikke være ernæringsmæssige problemer med at servere UHT behandlet mælk til børn, men smagsmæssigt kan der være en forskel, hvorfor almindelig frisk (pasteuriseret) mælk bør foretrækkes, når den er så let tilgængelig som i Danmark...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Spørgsmålet er om I kan få langtidsholdbar mælk hvor I bor, for så er det måske det I skal købe ...
Som sagt vil jeg undersøge dit spørgsmål nærmere og vende tilbage til dig igen :)
Rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Klumpfod
Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.
Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.
Drenge fødes hyppigere...
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.
Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.
Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.
Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder