Svar: Afvikling af ammeforløb
Kære Ditte
Det lyder som en fin plan at nedtrappe amning, ved at fjerne amningen inden middagsluren først, derefter amningen tidlig morgen og til sidst amningen inden putning.
Det vil være fint en overgang at tilbyde lidt mælk af en kop og inden middagsluren må han faktisk gerne få et mellemmåltid. Der går jo alligevel lidt tid mellem frokosten kl. 11.30 og putningen kl. 13.30 - så lidt frugt, måske lidt yoghurt eller lignende ville være rart for ham.
De fleste børn vil i 10 måneders alderen trives med 2 amninger i døgnet og hos jer altså fint aften og tidlig morgen. Omkring 1 års alderen fjernes så amningen om morgenen og amningen inden putning kan fjernes, som det så passer jer begge bedst.
Da I allerede har held med at tilbyde lidt vand som tørstslukker om natten, vil det være oplagt at bruge lidt vand også som tørstslukker tidlig morgen, hvis han virker meget søgende og til at have svært ved at undvære bryst - MEN, det er ...
... vigtigt at I ikke kommer ind i en rytme, hvor han begynder at drikke vand om natten og være afhængig af at få en stor del af sit væskebehov dækket der. Det er således vigtigt at du også sikrer din dreng vand i dagtimerne og hans mælkebehov vil normalt være fint dækket, hvis han får mælk på og i sin grød om morgenen og i natgrøden, drikker mælk til maden morgen og aften, spiser ost, sovs, lidt yoghurt osv. så er han fint dækket ind og det vil være godt at han så får vand af kop i løbet af dagen, til frokost og som tørstslukker mellem sine måltider.
Ved 1 års alderen vil hans mælkebehov være dækket hvis han får mellem 350-500ml dagligt alt incl. Fra 1 års alderen anbefales det at give letmælk.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Ost indeholder calcium og er derfor godt at spise, for at få kalk nok. I en skive ost på 25 gram er der lige så meget calcium som i 1 glas mælk på 150 ml. så ost tæller også med i mælkeregnskabet.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.