Svar: Modermælkserstatning en gang i mellem?
Kære Stephanie
Tillykke med den lille dreng :)
Det kan være en god idé at skifte mellem de forskellige ammestillinger, fordi din dreng svøber om brystet og dier forskelligt, alt efter hvordan han lægges til. Det kan minimere hans luftindtag ved brystet, at han bliver lagt til på en anden måde. Du kan f.eks. prøve at lægge ham til i tvillingestillingen, hvor han ligger med hovedet ved brystet og kroppen ud under din ene arm, med maven under din arm. Som hvis du skulle amme to børn på en gang :)
Det er også vigtigt at du er opmærksom på at han får bøvset efter at have ammet, for jo mere luft han får ud via en bøvs, jo mindre luft skal igennem, hans mave og tarm :)
Du skal også være opmærksom på at din dreng skal ligge og die forholdsvis længe på et bryst af gangen, så han får "tømt" brystet tilstrækkeligt. Hvis han f.eks. dier 10 minutter på den ene side og 10 minutter på den anden, så får han sandsynligvis for meget af den vandholdige og lidt tyndere mælk og det kan give ekstra uro i maven. Derfor er det bedre at han dier 20 minutter på et bryst, hvis man kan sige det sådan ...:) Netop ved at du f.eks. lægger til samme bryst men skifter mellem to stillinger undervejs i amningen.
Du må naturligvis gerne give din dreng en flaske med modermælkserstatning en gang imellem, måske vil det ligefrem gøre, at du ...
... begynder at opleve en mere rolig dreng ...
MEN, du skal naturligvis være klar over, at jo mere flaske og modermælkserstatning han får, jo mindre mælk vil du naturligt producere. Din mælkeproduktion afhænger af hvor hyppigt han lægges til, jo hyppigere du ammer, jo mere mælk producerer du, så hvis du går ind og erstatter en amning med flaske, så vil din krop tro, at din dreng ikke har behov for mælk og derfor nedsætte din mælkemængde.
Modsat, er det jo også vigtigt at I begge trives og har det godt og du skal naturligvis gøre det, som du synes er bedst for jer begge :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis din dreng er disponeret for at få allergi, fordi du eller hans far har eller har haft astma, børneeksem, høfeber eller fødevareallergi, så skal du give din dreng Nutramigen eller Profylac som købes på apoteket. Alternativt kan du give NAN HA, som har delvist spaltede proteiner, det betyder at den også har lidt forebyggende effekt i forhold til allergi, men ikke som de to specielle produkter fra apoteket.
Hvis I ikke har problemer med allergi, kan du give ham en almindelig modermælkserstatning fra supermarkedet, det skal være type 1, som er tilpasset børn fra fødslen. Det kan være NAN, Beauvais modermælkserstatning, Semper Allomin, Hipp modermælkserstatning eller Arlas minimælk.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Mellemmåltider børn
Børn har brug for at få 3-4 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.
Mellemmåltiderne vil ofte ligge formiddag, eftermiddag, før aftensmaden og som godnatmåltid.
Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost,...
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.