Brev:
3 årig ødelægger dagen
Kære brevkasse
Nu sidder jeg igen og føler mig magtesløs over for min 3 årige datter (næsten 4 år).
Som en af de utallige gange gik det galt ved afhentning i børnehaven. Hun kom ellers springende ud til mig og jeg tænkte, yes, sikke en modtagelse. Men det varede kort. Så ville hun ikke have sko på, så måtte jeg ikke røre tasken og endelig skulle jeg køre hjem og komme efter hende igen senere.
For at komme videre nævnte jeg at så måtte jeg jo bære hende ud til bilen. Hun skabte sig og skreg helt vildt, ville ikke ind i bilen, ville ikke have sele på osv. og jeg måtte køre uden sikkerhedssele. Hun slog, rev mig i håret og ødelagde ting der lå i bilen. Jeg forsøgte først stille og roligt at forklare hende hvad jeg ikke ville have at hun gjorde, men hun skreg bare og blev ved og ved. Til sidst mistede jeg tålmodigheden og tog hårdt fat i hende for at tvinge hende i selen, og råbte for at overdøve hende. Det gjorde det jo nok ikke bedre, men jeg kunne ikke mere.
Efterhånden er det hver dag vi har disse ture og vi er nok landet i en ond cirkel. Måske er det trodsalderen, men i så fald har den varet i alle årene. Først kollik og senere ufattelig temperament, hvilket vi andre i familien ikke har i så ...
... udpræget grad (hun har en storesøster på 8 år, som har været blid som et lam i forhold til).
Dagplejemoderen var godt bekendt med hendes hissighed og var en stor hjælp når det bare blev for meget for os. Børnehaven kender hende ikke med det temperament, bortset fra når jeg henter hende...
Vi har forsøgt (min mand og jeg) at være hårde og sætte tydelige grænser hvor det er nødvendigt og så stå fast og være enige om det, at være meget kærlige og fokusere på det hun må og ikke altid et nej, men intet hjælper. Vi har også kigget meget på om der går skår af os ved at give efter for hendes krav, men det handler for hende ikke om at gøre alt selv (fra hun var 1½ år har hun selv taget tøj på, vasket sig i bruseren m.m. noget hun kan fordi hun er så temperamentsfuld at vi ikke måtte hjælpe), det handler for hende om at styre os andre, f.eks. ikke tage sele på før hun har det, ikke tage mælken frem før hun siger det, ikke røre ting før hun siger det o.s.v.
Jeg er nået dertil hvor jeg ikke kan mere uden at få professionel hjælp til nogle værktøjer der kan bruges i situationerne eller til at komme ud af denne onde cirkel.
Hvor skal man henvende sig?
Håber at du kan hjælpe mig videre herfra.
Med venlig hilsen
Jette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
18. juni 2024 | Sygdom | 4 år, 2 mdr.
4-årig med kæmpe nedsmeltninger og anderledes adfærd
Kære Helen, Jeg har med stor glæde læst dine bøger og mange brevkassesvar...
23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.
Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...
28. marts 2024 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg har en pige på 3 1/2 år, som jeg...
Viden om børn:
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Hoppegynge
En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.