Brev:
Kærlighedsbid
Hej Helen
Vores dreng er nu godt på vej mod de to, og alle tidligere problemer omkring døgnrytme og søvn har løst sig selv.
Udviklingsmæssigt er han fint med - går, løber, klatrer og udforsker i det hele taget verden. Også sprogligt er han med, har stort ordforråd og kombinerer både to og tre ord til små sætninger.
Han er meget glad for både min mand og jeg, og hverdagen består af megen leg og mange krammer og kys og "Min mor" og "min far"- udsagn. Vi er ikke i tvivl om, at han elsker os, og han er heller ikke i tvivl om, at vi elsker ham. MEN han kan nogen gange ikke styre det der med kærligheden. Nogle gange kammer det over for ham, så det ikke er nok med kys og knus og fysiske kropskontakt-lege, og så bider han.
Vi markerer hver gang med et "av" og et "Det må du ikke. Det gør ondt, og far/mor bliver ked af det". Og han ved tydeligvis godt, at det ikke var så godt, for ...
... nogle gange bliver han selv ked af det, og andre gange griner han på den der usikkerheds-måde. Vi koncentrerer os om at sige det i almindelig toneleje, så han ikke bliver forskrækket af råb, for han vil jo i virkeligheden bare sige til os, at han elsker os helt forfærdelig meget. Men det er jo synd for ham, og det gør jo ondt på os - i mere end en forstand. Kan vi gøre noget andet eller mere?
Det sker kun sammen med os. Han bider ikke i dagplejen, bider ikke sine bedsteforældre, bider ikke fætre/kusiner, bider ikke andre end os.
Vi opfatter ham ellers ikke som frustreret, idet hans sprog er så godt, og han forstår så meget, at vi kan lave små aftaler med ham a la "Du skal spise de to stykker rugbrød, før du får mere agurk" eller forklare ham forløb a la "Først skal du spise, så skal vi ud og køre bus".
Har du nogle gode ideer eller råd til at håndtere bideriet?
Med venlig hilsen
AH
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Håndudmalkning
Hvis man har brug for at malke mælk ud til sit barn, så kan man gøre det med håndudmalkning. Når man bruger sine hænder, skal man være ekstra opmærksom på hygiejnen - men ellers er håndudmalkning normalt den mest skånsomme form for udmalkning af brystet.
- Begynd med at vaske dine hænder og find en ren skål, som mælken kan løbe ned i.
- Tag evt. et varmt bad eller læg et varmt omslag på brystet.
- Læn dig forover, massér brystet blidt ned mod...
Ruske
Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.
Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.