Brev:
Kærlighedsbid
Hej Helen
Vores dreng er nu godt på vej mod de to, og alle tidligere problemer omkring døgnrytme og søvn har løst sig selv.
Udviklingsmæssigt er han fint med - går, løber, klatrer og udforsker i det hele taget verden. Også sprogligt er han med, har stort ordforråd og kombinerer både to og tre ord til små sætninger.
Han er meget glad for både min mand og jeg, og hverdagen består af megen leg og mange krammer og kys og "Min mor" og "min far"- udsagn. Vi er ikke i tvivl om, at han elsker os, og han er heller ikke i tvivl om, at vi elsker ham. MEN han kan nogen gange ikke styre det der med kærligheden. Nogle gange kammer det over for ham, så det ikke er nok med kys og knus og fysiske kropskontakt-lege, og så bider han.
Vi markerer hver gang med et "av" og et "Det må du ikke. Det gør ondt, og far/mor bliver ked af det". Og han ved tydeligvis godt, at det ikke var så godt, for ...
... nogle gange bliver han selv ked af det, og andre gange griner han på den der usikkerheds-måde. Vi koncentrerer os om at sige det i almindelig toneleje, så han ikke bliver forskrækket af råb, for han vil jo i virkeligheden bare sige til os, at han elsker os helt forfærdelig meget. Men det er jo synd for ham, og det gør jo ondt på os - i mere end en forstand. Kan vi gøre noget andet eller mere?
Det sker kun sammen med os. Han bider ikke i dagplejen, bider ikke sine bedsteforældre, bider ikke fætre/kusiner, bider ikke andre end os.
Vi opfatter ham ellers ikke som frustreret, idet hans sprog er så godt, og han forstår så meget, at vi kan lave små aftaler med ham a la "Du skal spise de to stykker rugbrød, før du får mere agurk" eller forklare ham forløb a la "Først skal du spise, så skal vi ud og køre bus".
Har du nogle gode ideer eller råd til at håndtere bideriet?
Med venlig hilsen
AH
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
29. april 2024 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.
Kære Helen Vi har nogle udfordringer om natten pt. Og jeg ved ikke, hvad vi...
Viden om børn:
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.