Brev:
Middagslurens længde
Hej Helen.
Efter jeg skrev sidst har vores hverdag ændret sig en del.
Vores søn startede i vuggestue, men vi tog ham hurtigt ud - efter blot 7-8 dage, da især jeg syntes, at hverdagen i en vuggestue alligevel ikke var noget for ham. Det var simpelthen for kaotisk og uroligt. Nu går jeg hjemme med ham indtil han kan starte i en privat dagpleje til maj, og det er rigtig dejligt.
Mit spørgsmål går på middagsluren. Vi står typisk op mellem otte og ni. Vi går i legestue 3 gange om ugen og til svømning en gang om ugen, og det er det, der sætter rutinen for hans middagslur i dagligdagen. Han er træt, og han falder typisk i søvn i bilen hjem (turen tager 5 min). Når vi kommer hjem ligger jeg ham over i barnevognen, mens han sover. Kl. er typisk 12-12.30. Nogle gange registrerer han at blive lagt, men ellers har jeg forklaret ham inden han sover, at jeg vil lægge ham i barnevognen når vi kommer hjem, og han forstår det og kender i øvrigt proceduren.
Han sover stort set kun en gang om dagen, men er godt træt ved 18-19 tiden, og kommer i seng ved 19-20 tiden. Han sover godt om natten, evt. med en natflaske og ofte en amning ved fire-fem tiden.
Mit spørgsmål går på middagsluren. Før i tiden, inden han begyndte at sove én gang om dagen (hvilket han begyndte med ved ...
... 1års alderen), sov han to korte lure om dagen på omkring 30-40 minutters varighed.
Nu vågner han ofte efter 60-75 minutter, hvilket vi synes er i underkanten. Når han græder suser vi derfor ned til barnevognen, og prøver at vugge og berolige ham i søvn igen. Det lykkes ofte, og det kan vi gøre en eller to gange, så han får en god lang lur på op til to, til to og en halv time. Vi har erfaring med at hvis vi tager ham for tidligt op, (altså ved første gang han vågner) græder han de første minutter, og det er tydeligt, at vi skulle have hjulpet ham med at sove videre.
Andre gange er det som om han ikke er indstillet på at sove mere. Han vil ikke, og siger også nogle gange ”op”. Hvis vi tager ham op der, holder han typisk op med at græde.
Det er virkelig en balancegang, da det beror meget på fornemmelse. Når han kommer i dagpleje har dagplejere selvfølgelig en mere kontant facon. Hvis vores søn vågner ”midt i luren”, vil dagplejeren gå ud og vugge vognen, og berolige ham, måske i et kvarter, indtil han sover igen, for som dagplejeren siger: ”Ellers har jeg tabt kampen”.
I forhold til alt det: Hvordan forholder vi os til vores søns middagslur? Skal vi ligeså kontante?
På forhånd tak, og tak for en super brevkasse.
Med venlig hilsen
de søvnforvirrede forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Fødetaske
En fødetaske er den taske, som du skal bruge, imens du er på hospitalet, når du skal føde. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.
Til selve fødslen vil nogle kvinder medbringe tøj, som de kan føde i, hvor andre kvinder vil bruge det tøj, som man får udleveret på sygehuset. Det kan være rart, at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det...
Graviditet
Det første tegn på, at du er gravid, er normalt udebleven menstruation, eller at du bløder meget lidt. Derudover kan du få kvalme - især om morgenen. Dine bryster kan vokse og blive ømme. Du kan også opleve at være ekstra træt.
Har du mistanke om, at du er gravid, så er det en god idé at tage en graviditetstest. Du bør også altid kontakte din læge, for at aftale tid til en graviditetskonsultation.
Graviditeten varer normalt 40 uger, og lægen vil beregne din...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.