Brev:
Kød og mad på glas kontra hjemmelavet mad.
Hej Helen.
Nå så er der en ny ting jeg lige bakser lidt med.
Jeg vil jo rigtig gerne lave alle måltider til min dreng selv (7 snart 8 måneder) og jeg bakser også løs med dette, men er lidt i tvivl om regler for nedfrysning/optøning af kød til barnet.
Jeg er nu ude i 3 forsk. scenarier:
1. Jeg laver alle måltider selv fra grunden og bruger friskt kød dvs. ikke forkogt/nedfrosset/optøet i de to store måltider. Det ka være kødboller af oksekød, kylling eller et stykke fisk.
Dette scenarie er både dyrt og tidskrævende men det lader sig dog gøre nogle dage om ugen.
2. Jeg laver alt fra grunden men kommer ikke kød i frokostmosen. (vores kød i babyudgave uden salt og stegning kommer i aftensmaden)
Det er noget nemmere og koster ikke så meget men nu er jeg selvfølgelig bange for om drengen får nok kød.
3. Jeg bruger et glas babymad fra Hipp eller Semper eller noget i den ...
... dur til frokost og så bruger jeg vores kød som aftensmad.
Er de glas der ok? Det letter jo arbejdsbyrden gevaldigt men jeg har sådan lidt en fornemmelse af at være en doven mor når jeg gør det.
Mine spørgsmål er følgende:
Hvordan gør man med fx en bunke kødboller man gerne vil gemme og bruge en anden dag, må man fx smide et stykke frossen fisk eller en hj. lavet kødbolle frossen ned og koge ned grøntsagerne eller skal de tøs op og koges for sig selv?
Er det ok at der noglegange er et ikke kød frokostmåltid på tallerkenen?
Og hvordan har du det med mad på glas? Det er jo økologisk og nærproduceret men er det lige så godt som det hjemmelavede mad?
Hvornår ma man fx gi barnet en "normal" frikadelle og pålæg og hvad skal man se efter på pålægget (jeg tænker her på salt og fedtprocent etc).
Tak for en rigtig go brevkasse med masser af brugbare svar.
Kærlig hilsen
Nanna
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Kosttilskud - børn
Følgende kosttilskud anbefales til børn:
- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.
- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.
- Jerntilskud...
Gluten til baby
De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.
Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.
Gluten findes især i hvede, mens...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.