Annonce

Annonce

Svar: Overgive sig til søvn


10. januar 2011

Kategori:
Alder:
2 år, 2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære I

Det lyder for mig som om at din dreng har rigtig meget brug for trygheden når han skal sove og derfor synes jeg det er rigtig godt, at prioritere at sidde hos ham, så han falder trygt og roligt i søvn.

Når du prøver at gå, så bliver han synligt ked af det og det lyder næsten som om at det at du har forsøgt at gå fra ham, har lagret sig i ham, så han nu næsten ikke tør overgive sig til søvnen, fordi han så er bange for at du går - jeg får lidt på fornemmelsen, at han ligger og holder øje med dig, holder øje med om du går og derfor kæmper mod søvnen.

Det lyder derfor for mig som om at du er nødt til lige nu at prioritere at være hos ham, for at han netop for tilliden tilbage og forstår at du er der for ham og ikke forlader ham.

Samtidig er det dog også vigtigt at du ikke bruger 1 time eller mere på at han skal sove og derfor vil det være rigtig godt, at du i en periode ikke putter ham før kl. 20.30, hvis det er der, han erfaringsmæssigt er parat til at skulle sove. Det er vigtigt at du får nedbragt ventetiden i sengen, så han stille og roligt begynder at få lidt erfaring med sig om at det at blive puttet til natten ikke er en helaftens-forestilling, men noget som sker stille og roligt og indenfor overskuelig tid for jer begge.

Jo mere tryg og rolig du kan gøre ham, jo bedre er det og lige nu vil det som sagt være rigtig godt at du accepterer at være ved hans side. Men afkort tiden ved at putte ham sent.

Med hensyn til middagslur, så lyder det som om at det er lidt af en kamp at få ham til at sove midt på dagen og jeg synes ikke I skal kræve at han sover. Men det vil være rigtig godt, hvis han kunne få mulighed for at ligge på en madras, få lidt lidt historie ...


Annonce

... hvor han ligger stille og lytter imens. Så hans krop for ro og hvile. Hvis han har brug for at sove, så vil han måske nogle gange alligevel falde i søvn og har han ikke brug for det, så er det bare super at han har hvilet sig.

Prøv at tage "presset" fra ham, lad være at sige "du skal sove nu" for så vil han med det samme protestere og stritte imod. Sig i stedet: "du skal bare hvile dig" og se om han så ikke vil acceptere det at ligge lidt ned og få lidt ro :)

Til sidst vil jeg lige sige, at det er godt at udredningen på Glostrup har givet jer en forklaring på jeres drengs størrelse. Selvom det er hårdt at få en diagnose, så giver det jer sandsynligvis også en ro, at vide hvad det er og I kan tale om det og give andre en forklaring.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Når han har Silver Russell syndrom, er det dog også vigtigt at han holder den mad i sig, som han får og det er uhensigtsmæssigt at han bliver så ked af det, at han ender med at kaste op. Endnu en god grund til at sidde hos ham om aftenen:)

Jeg synes I skal prøve at tale med lægerne om, hvorvidt det mon kunne hjælpe jeres dreng til større ro både dag og aften, at få nogle udstrækningsøvelser, måske lidt massage eller lignende af jer (I kan læres op af en fysioterapeut), fordi han naturligt godt kan have brug for dette. Hvis man kan gøre noget for at hjælpe ham til større fysisk ro og dermed mere søvn, så vil det jo være godt for ham :)

Selvom han udvikler sig rigtig godt motorisk, så kan han godt have behov for hjælp til at slappe af i sine muskler, i sin krop og det kunne måske hjælpe ham til bedre at kunne overgive sig til søvnen både dag og nat ...

Jeg håber du kan bruge lidt af mine tanker videre, rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gluten til baby

De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.

Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.

Gluten findes især i hvede, mens...

Læs mere i Babylex

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.

Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Fantastisk hjemmeside, fantastiske bøger og fantastiske meninger!

Kærlig hilsen
Mor til Elias, 7 måneder.


Annonce