Svar: Madplan - 10 mdr.
Kære Inger
Det vil jeg meget gerne :)
En dagsplan kan se således ud:
Morgen 7.30-8: Havregrød, vand eller sødmælk af kop.
Formiddag 9.30: ½ bolle med smør, ost, frisk frugt, evt. frugtmos, vand af kop.
Sover fra 10-12
Frokost 12.30: Rugbrødshapsere med forskelligt smørbart pålæg, gerne fiskepålæg som makrel, sildepostej, rognguf, tun. Suppleres med kogte grøntsager som ærter, gulerod og majs. Tilbydes også lidt rå grøntsager som agurk, rød peberfrugt, avokado (kan også bruge som smørbart mos på brødet). Tilbydes rester fra aftensmaden, som godt kogte pastaskruer, stykker af frikadelle (kød eller fiskedelle) eller lignende. ½ hårdkogt æg, lidt rejer, muslinger - hvad I nu kan finde på. Vand af kop.
Eftermiddag 14-14.30: ½ bolle med smør, ost, frisk frugt. En portion tykmælk med rugbrødsdrys, revne æbler, frugtmos. Vand af kop.
Puttes til eftermiddagslur og sover fra 15-16
Før aftensmad 17: Tilbydes evt. en tallerken med lidt grønt - majs, ærter, rød peberfrugt, agurk eller lignende (får lidt imens du gør aftensmaden klar), vand af kop.
Aften 18-18.30: Familiemad som I andre spiser, helt almindelige børnevenlige retter som pasta med kødsovs, boller i karry, lasagne, ...
... frikadeller, farsbrød, laks, fiskefilet. Der skal være mos og mad i stykker - kartofler kan moses med sovs og frikadellen gives i stykker. Der skal være grøntsager, kød, fisk, kartofler, ris, pasta osv. naturligt fordelt over ugen, som vi andre spiser. Vand eller sødmælk af kop.
Suppleres gerne med en godnatgrød som en del af putteritualet
Flaske og puttes til natten ca kl. 20
Sen aften 24: Flaske og sover uden mælk til næste morgen tidlig, hvor dagen så starter med grød.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Som du kan se har jeg mange måltider og det ser umiddelbart ud af meget mad. Du skal ikke fokusere så meget på mængden, mere variationen og at det er bedre at hun spiser lidt og tit, end at hun spiser får og store mængder.
Det anbefales at give 400ml mme dagligt mellem 10-12 måneder, fordi det sikrer hendes behov for jer. Derudover kan gives lidt sødmælk af kop og et surmælksprodukt, ost, lidt sovs osv. og mælkebehovet er således dækket.
Når hun bliver 1 år fjernes flasken sen aften ved at skære ned i mængden, så hun får mindre og mindre og tilsidst kan undvære og den sidste flaske, fjernes så i løbet af de næste måneder.
Jeg håber ovenstående hjælper dig lidt videre, fortsat held og lykke :)
Fortsat god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Udstyr til nyfødt - tjekliste
Når du er gravid og første gang besøger en babyudstyrsforretning, så kan du blive helt svimmel over alt det udstyr du kan købe. Tænk fremad når du skal vælge - meget babyudstyr er dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting med fordel købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.
En tjekliste over babyudstyr, som kan være godt have have klar før fødslen:
- Autostol - nødvendigt, hvis I skal fragte baby i bil fra sygehuset og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.