Svar: Må man springe et måltid over?
Kære Mor
Der sker ikke noget ved at du en gang imellem vælger at springe et skemåltid over og giver din datter mælk i stedet. Det kan være fordi I er ude at køre og der ikke er plads, ro og mulighed for at give skemad på det tidspunkt. Man er, som du skriver, nødt til nogle gange at flexe lidt, for at få hverdagen til at hænge sammen.
Men det er vigtigt ikke at gøre det for meget, for din datter har brug for mere fast føde og skal have mere og mere af det og mindre mælk og får hun ikke mad nok dagen igennem, vil hun naturligt øge sit mælkebehov ekstra og begynde at kræve mælk hele natten og det har ingen af jer glæde af hverken nu eller fremover.
Derfor vil det være rigtig godt at du medbringer mad, når I er på tur, så du kan lave noget ...
... til hende. Det kan være grødprodukter som kan laves med kogt vand, der kan medbringes på en termokande. Det kan også være babymad fra glas, som du kan komme i en lille tallerken og give hende direkte. Det behøver ikke nødvendigvis at blive varmet ...
Du kan også tage ristede rugbrødsbjælker, agurkeringe, stykker af frugt med til hende, så hun kan få lidt i hånden imens hun sidder i barnevognen, så du måske lige kan trække tiden lidt, så I kan nå hjem og få noget rigtigt at spise.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er en god idé at holde fast i at hun så vidt muligt får sin skemad og dermed den næring hun behøver, men naturligvis kan det nogle gange være nødvendigt at erstatte skemaden med lidt mælk, fordi situationen lige der kræver det :)
Rigtig meget held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.
De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!
Tak fra drengens forældre