Brev:
Sanseintegrationsproblemer?
Kære Helen
Godt nytår og tak for dit svar angående Malte. Han stortrives for tiden, og er allerede ligeså stor som hans storebror som 1 årig!
Denne gang har jeg et spørgsmål vedr. storebror, der lige er fyldt 4 år. Han er 6 uger præmatur som Malte, men vi har aldrig haft de helt store problemer. Nu synes jeg dog at se lidt tegn på sanseintegrationsproblemer, eller også er det bare os der "ser spøgelser".
Da han var lille havde vi ofte i sammenhæng med familiefester og andre arrangementer, hvor der er mange mennesker og larm, lidt bøvl med at han ikke følte sig tilpas i situationen. Ville f.eks. ikke sidde med ved bordet og spise, med mindre han sad hos en af os. Hvis vi dog var afsted i flere dage, var han en helt anden dreng på andendagen. Dette har vi altid tolket som at han bare lige skulle vænne sig til nye situationer, og vi har altid haft gavn af at forberede ham på nye ting i god tid.
Det sidste år har vi slet ikke haft bøvl med utilpashed i forbindelse med familiebesøg og større fester med familiemedlemmer han kender. Han kan dog godt få "nok" og så have gavn af en lur eller et hvil væk fra al virakken (og hvem kan ikke det?).
Vi har så lige holdt fødselsdag for børnehaven, hvilket gav anledning til meget gråd og at han måtte spise i et tilstødende lokale, hvorefter han tøede lidt op. Det endte med at han havde en god dag. ...
... Han sad med ved bordet hvis han ikke skulle sidde alt for tæt på de andre børn, og blev placeret ved siden af sin bedste ven.
Pædagogerne er altid overraskede når han reagerer på denne måde, og jeg tænker da også over om det har noget at gøre med at børnehave-livet og hjemmelivet blandes sammen og at han har svært ved at tackle det?
En detalje er at vi skal flytte om en måneds tid, så han går fra det utimative landliv til storbyens puls, og skal så også skifte børnehave. Vi vil gerne at de i børnehaven tager hensyn til ham. Det har vi altid oplevet at de har gjort der hvor vi bor nu, men situationen kan jo være en helt anden i den store by.
Vi er meget obs på ham og forsøger at rumme ham og giver ham lov til at gå fra situationen, hvor andre måske vil blive irriterede på ham og synes at han får særbehandling. Vi mener dog at han har et reelt behov for at blive mødt med større rummelighed.
Det skal nævnes at han er en intelligent fyr, snakker som en 5 årig og er generelt rigtig glad og trives... Jeg ved godt at det er svært at vurdere for dig, da du ikke kender ham, men vil du mene at det er sanseintegrationsproblemer vi har med at gøre? Og kan vi på nogen måde gøre det lettere for ham så han ikke på sigt udvikler sig i en forkert retning?
Og hvordan kan vi gøre flytning og børnehaveskift så smertefrit som muligt?
Mange hilsner
Dorte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
18. juni 2024 | Sygdom | 4 år, 2 mdr.
4-årig med kæmpe nedsmeltninger og anderledes adfærd
Kære Helen, Jeg har med stor glæde læst dine bøger og mange brevkassesvar...
23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.
Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...
28. marts 2024 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg har en pige på 3 1/2 år, som jeg...
Viden om børn:
Appetit
Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.
Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.
Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...
Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.
Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.
Mange varme hilsner,
Hønemor