Svar: Farvel til sutten
Kære frustrerede mor
Det lyder som om at jeres dreng ikke har været helt klar til at smide sutten, selvom han har lagt den i et brev, været med til at sende den og er glad for gaven han har fået, så har han ikke forstået konsekvensen af at sende den væk. Derfor er det naturligt hårdt for ham, at han pludselig mangler den og den hårde sandhed går op for ham - han kan ikke få den tilbage, nu er det sådan fremover.
Min umiddelbare tanke er, at han ikke skal have sutten, men skal have noget andet, skal have en substitut. Det er fint at I har forsøgt med han dyne og pude, fra han var baby, men det virker ikke for ham og måske føler han det er "baby-agtigt", hvor sutten jo netop skulle væk, for at han kunne være stor ligesom sine to fætre.
Kunne han ikke få en bamse, selv være med til at vælge en, hvad type det skal være. Måske en ...
... build-a-bear eller lignende, som han selv er med til at lave, komme et hjerte ind i, masser af knus, kram og venskab ind i. En bamse som erstatter sutten og som giver ham den tryghed han har brug for, når dyne og mor og far ikke slår til :)
Og så skal I anerkende hans sorg over at miste den kære ven, som sutten har været for ham. Bamsen kan ikke erstatte sutten helt, for det er ikke det samme, men den kan være hans ven og støtte og I må gerne tale med ham om at det netop vil være helt okay at han får en bamse i stedet for sutten. At I godt kan forstå han savner sin sut og at I derfor tænkte at bamsen kunne hjælpe ham, når han var ked af det - for alle kan blive kede af det, det kan voksne også en gang imellem og så er det godt at have en ven ...

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Håber I kan bruge dette videre, fortsat held og lykke med ham.
Rigtig meget held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
Viden om børn:
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Øjne og syn hos baby
Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.
Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.
Dit barn har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.