Svar: Farvel til sutten
Kære frustrerede mor
Det lyder som om at jeres dreng ikke har været helt klar til at smide sutten, selvom han har lagt den i et brev, været med til at sende den og er glad for gaven han har fået, så har han ikke forstået konsekvensen af at sende den væk. Derfor er det naturligt hårdt for ham, at han pludselig mangler den og den hårde sandhed går op for ham - han kan ikke få den tilbage, nu er det sådan fremover.
Min umiddelbare tanke er, at han ikke skal have sutten, men skal have noget andet, skal have en substitut. Det er fint at I har forsøgt med han dyne og pude, fra han var baby, men det virker ikke for ham og måske føler han det er "baby-agtigt", hvor sutten jo netop skulle væk, for at han kunne være stor ligesom sine to fætre.
Kunne han ikke få en bamse, selv være med til at vælge en, hvad type det skal være. Måske en ...
... build-a-bear eller lignende, som han selv er med til at lave, komme et hjerte ind i, masser af knus, kram og venskab ind i. En bamse som erstatter sutten og som giver ham den tryghed han har brug for, når dyne og mor og far ikke slår til :)
Og så skal I anerkende hans sorg over at miste den kære ven, som sutten har været for ham. Bamsen kan ikke erstatte sutten helt, for det er ikke det samme, men den kan være hans ven og støtte og I må gerne tale med ham om at det netop vil være helt okay at han får en bamse i stedet for sutten. At I godt kan forstå han savner sin sut og at I derfor tænkte at bamsen kunne hjælpe ham, når han var ked af det - for alle kan blive kede af det, det kan voksne også en gang imellem og så er det godt at have en ven ...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Håber I kan bruge dette videre, fortsat held og lykke med ham.
Rigtig meget held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.
Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.
Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder