Svar: Nej tak mor
Kære Tina
Tak for dit brev og velkommen til :)
Jeg synes bestemt ikke at du skal stoppe amning og jeg synes det lyder helt okay, at din dreng ammes 4 gange dagligt. Faktisk vil jeg anbefale dig, at du holder dig til netop de fire amninger og ikke prøver at presse flere ind, netop for at han ikke skal blive sur og ende med at afvise brystet helt.
Når man ammer ved man jo aldrig helt hvor meget barnet får, måske har du ret meget mælk og en god nedløbsrefleks, der betyder at når han dier hos dig så får han en stor mængde på ret kort tid. Måske drikker han 150-200ml hver gang hos dig og får således mellem 600-800 hos dig via de fire amninger :) Derudover kan han så få mælk i sin grød og mos og du kan også give ham lidt mme af en kop og ellers sikre hans behov for væske ved at give ham vand.
Det er godt at I er kommet igang med skemaden og han er glad for dette, det lyder som om at du har ramt det rigtige tidspunkt at starte på. Det du skal være opmærksom på er, at du ikke får givet ham så store portioner, at det er derfor han afviser brystet. Det er bedre at give ham 1 dl. 3 gange dagligt og han så også vil ammes, end at give ham 1½ dl. 3 gange dagligt og han så afviser brystet. Du skal derfor prøve at finde balancen mellem at han både får sin skemad og også får den mælk/væske han har behov for.
Mit forslag til en dagsplan med fire amninger ser således ud:
Tidlig morgen 05: Ammes og sover videre
Morgen 7.30-8: ...
... Havregrød lavet med mme, vand af kop.
Formiddag 9.30: Frugtmos (jerntilskud), frisk frugt i hånden at sutte på, vand af kop.
Puttes til formiddagslur uden amning
Frokost 11.30-12: Grøntsagsmos og der begyndes med lidt kød eller fisk, hveranden dag kan han også få øllebrød. Tilbydes ristede rugbrødsbjælker, agurk eller lignende i hånden at gumle på, vand af kop.
Ammes og puttes til middagslur - når han ikke er ammet tidligere, er der stor sandsynlighed for at han så vil være glad for brystet her og det vil være naturligt at amme ham inden han skal sove til middag :)
Eftermiddag 16: Tilbydes evt. lidt grød med frugtmos kan også få lidt frisk frugt som mellemmåltid og du kan forsøge at tilbyde brystet her, men vil han ikke, så er det fint. Vand eller mme af kop.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Powernappen springes ofte over
Aften 18: Grøntsagsmos og igen begyndes med lidt kød eller fisk i mosen, vand af kop. Suppleres med brødskorper, agurk og lignende at gumle på selv.
Ammes og puttes til natten ca kl 19.30-20
Sen aften 23-24: Ammes rigtig godt, gerne fra begge bryster inden du selv går i seng. Hvis han ikke vågner af sig selv, så prøv at tage ham op og læg ham til og se om han ikke kan spise mere eller mindre i søvne. Det man kalder for et 'drømmemåltid' på den måde får du fyldt ekstra mælk i ham og sikret hans behov :)
Jeg håber ovenstående plan og tanker giver lidt ro med på vejen, fortsat held og lykke med ham :)
Rigtig godt nytår!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Sygt barn
Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.
De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.
Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.
Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.