Svar: Vil ikke spise noget med klumper... noglegange!
Kære Camilla
Sygdom og din drengs alder spiller naturligt ind på hans måde at spise på i øjeblikket og det bedste du kan gøre lige nu, er at holde fast i at han spiser - også selvom han så får mere mad på glas end hjemmelavet mad. Det er vigtigt at lysten til at spise bibeholdes og så må du sørge for at variere så meget du kan komme til.
Generelt vil det være en rigtig god idé at du giver ham maden adskilt. Prøv at give ham mos uden klumper og så mad i stykker ved siden af. Det kan godt hjælpe ham at maden der kommer med ske bare skal synkes og at maden der spises med fingrene eller med gaffel skal tygges. Det kan gøre det lettere for ham at finde ud af det, ikke få det galt i halsen og at acceptere det :)
Prøv også at udnytte hans glæde ved ...
... mad på glas, til at få introduceret mere og mere af jeres mad. Hvis du f.eks. køber pasta med kødsovs på glas, så giv ham nogle af jeres kogte pastaskruer ved siden af. Hvis du køber et glas med kartoffelmos, kylling eller lignende på glas, så lav også din egen kartoffel- eller grøntsagsmos og giv ham det sammen med. Så du på den måde mikser det købte og det hjemmelavede. Du kan på den måde få ham mere og mere over på at spise jeres mad og sikrer dig samtidig at han spiser og får hvad han har behov for.
Du skal altså lige nu finde roen i at han spiser og sørge for variation. Jo mere forskelligt du kan få i ham jo bedre er det og jo mere forebygger du kræsenhed senere hen :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Rigtig meget held og lykke fortsat, rigtig god appetit :)
Rigtig godt nytår!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Hoppegynge
En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...
Fedt
Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.
Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.
I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.