Svar: At lære at bruge narresut
Hej med dig
Det er ikke alle børn der bruger sut og der er også en grund til at det kaldes en narresut eller en pacifier på engelsk ... Men, jeg forstår naturligvis godt dine bevæggrunde for at ville lære din datter at tage imod en sut og det er også et forsøg værd - men jeg lover ikke at hun lærer det :)
Det kan være en fordel at finde en sut, som ligner den flaskesut hun er glad for. Det vil gøre det lettere for hende at sutte på den, fordi hun ikke skal ændre sutteteknik, men ved hvad det handler om, er tryg ved det kendte.
Til børn der ikke vil tage sut eller flaske, kan det være en rigtig god idé at vælge en elastisk type sut. Det laver blandt andet pigeon og også Nuby - og det er nok Nubysutten du har set mig anbefale til en anden. Det er min erfaring at nogle af de børn, som ikke har været glade for at tage sut, har accepteret en helt bestemt model fra Nuby, som er i silikone og helt gennemsigtig. Hele sutten er gennemsigtig, så man kan se barnet sutte, når den er i munden, det ser lidt sjovt ud, men det er jo lige meget hvis det virker:) Om de laves mere eller er taget af det danske marked, ved jeg desværre ikke.
Ellers vil jeg sige, at det jo faktisk lyder som om at jeres datter tager imod sutten, men enten får den skubbet ud af munden med ...
... tungen eller spytter den ud, fordi den måske narrer hende og hun havde forventet at få lidt at få noget ud af sin sutning ... :) hvis det sidste er tilfældet, skal hun naturligvis have mælk i stedet. Men hvis hun har svært ved at holde på sutten, så kan det være en rigtig god idé at vælge en sut med en ring, hvorigennem I kan trække en stofble. Det kan gøre det lettere for hende at holde sutten i munden, hvis der er en stofble koblet på den...
Det tager tid at lære at holde sutten i munden, det kræver et konstant vacuum at holde den i munden, indtil barnet lærer at holde sammen på den med sine gummer og tænder (hvilket jo ikke er så godt og kan være med til at give suttebid). Så det er positivt at hun tager imod den og sutter på den, også selvom den efter lidt tid spyttes ud af den ene eller den anden grund. Så må I prøve igen og hjælpe hende med at holde den i munden, enten med jeres hænder eller som sagt ved at koble sut og klud sammen :) Ender det så med at hun fravælger sutten, så vil hun måske acceptere kluden og den kan også give hende ro, når verden fremover åbner sig og hun måske har brug for en substitut for mor og far, når I ikke er der til at give hende tryghed.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Og rigtig glædelig jul! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Æteriske olier
Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.
Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.
I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!
Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!