Brev:
Kære Gud giv mig lidt søvn:)
Kære Helen
Ja kan godt forstå hvis du indimellem kan blive lidt træt af at svare på det samme igen og igen:). Men jeg er ved at køre helt ned på grund af søvnmangel, så jeg håber bare du kan hjælpe.
Jeg er mor til dejlige Fia på 6 mrd og en sjat. Hun vokser og trives. Er i dag næsten 10 kg og 73 cm lang. Kravler snart, sludre dagen lang og er en glad pige med et stort og dejligt temperament. Man er aldrig i tvivl om hvad hun vil og ikke vil.
Hun har egentlig altid være glad for at sove. Da hun var 2-4 mrd sov hun gerne 5-7 timer i træk om natten. Så havde vi en periode med uro i forbindelse med opstart af skemad hvor hun fik hård mave og ondt i maven. Efter det fik hun en tand og så sov vi heller ikke meget i et stykke tid. Derefter blev hun forkølet og fik ondt i ørerne og efter det har det været helt galt. Ørerne skulle være fine igen ifølge lægen.
Hun bliver puttet kl 19.30-20.00. Hun vågner herefter mindst en gang i timen. Græder højt, gnider næsen, er urolig og utrøstelig. Det eneste der hjælper er at tage hende op og tysse hende til ro. Jeg har forsøgt at få hende til ro i sengen men så vågner hun ...
... helt og skriger desperat. Når man tager hende op falder hun i søvn og man kan derefter lægge hende ned og for det meste sover hun så måske en halv time og det hele gentager sig. Hun virker stadig en smule forkølet eller stoppet i næsen men uden snot. Saltvand har jeg prøvet uden effekt.
Vores dagsplan ser således ud
06.00 vågner. Spiser havregrød Lille portion er ikke særlig sulten på dette tidspunkt.
07.00 følger storesøster i skole
08.30 ammes og sover 3 kvarter til 1 time (måske med en opvågning)
11.00 Mos kartofel,grønt og fisk el kød. Rugbrødsbjælker, agurk el lign i hånden. Spiser godt
12.00 ammes og sover 1-2 timer (med 1 opvågning)
kl15. Frugtmos og frugt i hånd. Jern, d-vitamin og laktoulose.
kl 16 Ammes sover nogen dage en lille lur max en halv time
17.30 Aftensmad mos igen og smagsprøver af vores mad. Spiser godt
19.30 godnatgrød spiser godt.
20.00 Ammes og sover
Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har sovet mere end 1-2 timer i træk og er hudløs af træthed. Kan næsten ikke genkende mig selv i spejlet eller i væremåde!
Håber du har nogen ideer til at hjælpe mig videre.
Kærlig hilsen
Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Babyslynge
En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.
Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.
I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.
Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!
Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder