Svar: Søvn, ændre middagslur
Kære Anja
Jeres dreng sover lige nu en nattesøvn på 9 timer og en middagslur på ca 2½ time, altså samlet set ca 11½ time i døgnet. Det er meget passende for hans alder, lidt under gennemsnittet men helt okay. Når der er tale om gennemsnit sover nogle børn jo lidt mere og andre lidt mindre.
Jeg kan desværre ikke love dig, at han vil begynde at forlænge sin nattesøvn, hvis du afkorter hans middagslur. Da han allerede sover mindre end gennemsnittet kan det godt være at han generelt bare vil sove det mindre og det er jo ikke så godt for ham ... Det betyder dog ikke, at du ikke kan forsøge.
I første omgang kan du prøve at afkorte middagsluren med ½ time, så han kun sover to timer til middag og så se om det vil forlænge jeres morgener lidt. De fleste børn vil i jeres drengs ...
... alder kunne nøjes med 1½ times middagslur og så sove lidt længere om natten. Så det er et forsøg værd - men igen, ingen garantier. At fjerne middagsluren helt er dog for tidligt, han har brug for det afbræk midt på dagen, det er vigtigt at han lige kommer ind og hvile sig og det lyder også som om at han stadig gerne vil sove til middag. Han brokker sig ikke over at blive puttet og han falder fint i søvn og sover godt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så middagsluren bør bibeholdes, men I må godt prøve at afkorte den lidt stille og roligt og se om det vil have effekt. Har det ikke det, så må I lige nu leve med at han er morgenmenneske, men i øvrigt lyder til at trives og så skal han have lov til at sove som han gør, så han får den søvn han har behov for :)
Rigtig meget held og lykke og rigtig glædelig jul :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.