Svar: Søvn ved egen hjælp?
Kære Charlotte Graversen
Det er helt rigtigt at fjerne træmmerne på sengen, når ens barn begynder at kravle over dem, men den åbne seng giver jo også mulighed for nye udfordringer,- både for barnet og de voksne.
Det er naturligvis vigtigt at jeres søn synes godt om sin seng, altså at sengen ikke bruges som afstraffelsesmiddel 'kan du så gå op i din seng'. Det skal være rart at ligge i sin seng, og sengen skal gøres hyggelig med sengetøj med motiver, en lille lampe og en puttebamse, eller lignende, som er en del af putteritualet.
Hvis det er til nogen trøst så er I ikke de eneste forældre der kæmper bravt hver aften, med at få jeres dreng til at blive i sin seng. Som du beskriver situationen er det blevet en leg for jeres dreng og det er naturligvis uhensigtsmæssigt. Du skriver at I har behov for voksentid om aftenen, det er også rigtigt, men jeres søn har også behov for at få en god nats søvn, for at være udhvilet nok til dagen i vuggestuen. Et eller andet sted bliver du således nødt til at sige til dig selv at det er vigtigt for ham, på den måde er det måske lettere at være standhaftig.
Med dette mener jeg at I skal stoppe det som ...
... jeres dreng tror er underholdning. I bliver nødt til at holde fast i at han skal ligge i sin seng. Det gør I ved på en kærlig med konkret måde at lægge ham tilbage, når han står op. Når han kommer frem igen, så sig til ham at han skal sove og lad ham gå ind på værelset og smække døren. Lad ham være. Han skal lære at I ikke synes det er sjovt og at I ikke kommer rendende hele tiden.
Når han finder ud af det, bliver han nok ulykkelig, men med den alder han har, så ved han sikkert også at han kan styre jer med sin gråd. Vurder derfor hvad gråden her drejer sig om. Jeg siger altid at man skal reagere på sit barns gråd, men gråd er forskellig og der er forskel på om gråden skyldes utryghed eller ønsket om underholdning.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg har på fornemmelsen at I giver jeres dreng mange meldinger og det gør ham forvirret. I skal derfor være bestemte og holde fast i at legen er forbi og at han skal sove. I skal ikke sidde uden for døren på spring, men putte ham efter et bestemt ritual, sige godnat og gå. Afvent så og se hvad der sker. Står han op, så er det i seng igen, godnat. Græder han, så find ud af hvad den gråd handler om.
Fortsat held og lykke med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.