Brev:
Utryg ved at sove i egen seng
Hej Helen...
Vi skriver til dig, fordi vi før har fået nogle gode svar, som har været brugbare for os, og fordi vi ikke ved hvordan vi skal gribe vores nye problemstilling an.
Vores søn, på 12 mdr. har siden han blev 6 mdr sovet på eget værelse uden problemer. Dog har han reageret voldsomt de sidste 4-5 uger med at græde og rejse sig i sengen når han bliver lagt. Vi prøver at trøste ham mens han er i sengen og prøver også at tage ham op i armene. Det virker nogle gange, men her den sidste tid han han været helt utrøstelig og det har taget helt op til 3 timer før han gav sig.
Det skal lige siges, at han startede i vuggestue for 4 uger siden, og vi mistænker lidt denne start som en voldsom og overvældende følelse, som kan været grunden til han pludselige reaktion. Ligeledes har starten i vuggestuen medført rigtig meget sygdom. Faktisk så meget at han har været syg lige siden han startede med undtagelse af 1 uge sammenlagt. Han har haft feber, mellemørebetændelse og nu lungebetændelse. Lille pus....
Dette har selvfølgelig også en del af skylden til han voldsomme reaktion. ...
... Dog prøvede vi en aften at putte ham i vores seng, for at se, om det gjorde nogen forskel. Der lagde han sig med det samme. Han har den sidste tid startet med at sove i eget værelse, men har vågnet så mange gange i løbet af natten, at vi til sidst tog ham ind i vores seng. Her har han også vågnet og nogle gange været oppe i 1-2 timer før vi kunne få ham til at sove igen. Vi er ved at være ret trætte og brugte og ved ikke lige hvad vi skal stille op.
Vi har prøvet at lade ham græde lidt på værelset før vi gik ind og lagde ham igen. Men vi har ikke taget kampen, eftersom han har været så meget syg og han har haft ondt.
Når han bliver helt rask og ovenpå, kan vi jo være heldige at det hele går i sig selv igen. Men hvis han bliver ved med at virke utryg, hvordan lærer vi ham så at det er ok at sove i egen seng??
Han er efter starten i vuggestuen blevet utroligt morsyg og behøver meget tryghed her. Dette synes jeg helt bestemt også han får, rigtig meget af.
Håber du kan hjælpe os lidt med, hvordan vi gør vores dejlige dreng lidt mere tryg ved situationen igen...
Hilsen Christina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Ufrivillig natlig vandladning
Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.
1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.
2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.