Svar: Smoothies til små børn
Kære Tina
Din datter må gerne med den alder hun har få en smoothie. Faktisk kan det anbefales at du en gang imellem ikke kun laver den med frugt og bær, men også blander grøntsager i, for at hun på den måde får mere variation og måske spiser noget, hun ellers ikke ville have spist :)
Det der er med smoothies er, at man skal huske at de ofte drikkes over længere tid og syren i frugterne sammen med frugtsukkeret kan give tandskader. Derfor er det vigtigt at hun får det som en drik/mellemmåltid og ikke render og nipper af glasset hele tiden. Det skal gives som et mellemmåltid og altså indtages på forholdsvis kort tid.
Derudover kan det anbefales at tilsætte A38, fordi det neutraliserer syren lidt.
Med hensyn til morgenmad, så er grød den bedste start på dagen. Det giver god mæthed over flere timer og det er også med til at holde barnets mave igang naturligt. Havregrød, øllebrød og flerkornsgrød er godt om morgenen til børn.
Men naturligvis kan børn løbe lidt træt i morgengrød, og så kan det være fint at give en havregrynsbolle i stedet. Du finder opskrift på havregrynsboller i ...
... babykøkkenet her på siden. Du kan også give lidt tykmælk, A38, eller neutral sødmælksyoghurt med lidt havregryn på eller måske lidt mysli uden honning og chokolade), rugbrødsdrys eller frugtmos. Det er også fint om morgenen, men mætter naturligvis ikke ligeså længe som grød.
Du kan evt. kombinere så hun får ½ bolle med smør og ost og derudover så også får et surmælksprodukt med lidt frugt.
Man kan også købe morgencerealier, forskellige morgenmadsprodukter, - men her skal man virkelig se sig godt for. Mange af dem indeholder alt for store mængder sukker og vælger du at købe et morgenprodukt, så bør du sikre dig at det ikke indeholder mere end max 10g sukker pr 100g. Og igen - det mætter ikke som en grød.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I weekenden må I naturligvis også gerne lave scrambled eggs, bacon og pølser ...
Med den alder din datter har, må hun jo gerne få morgenmad der tager udgangspunkt i den mad I andre spiser. Grøden er dog det bedste, men man kan jo håbe, at hun accepterer grøden igen, hvis hun en gang imellem også får noget andet ...
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Rigtig god jul!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.