Svar: Hun vil ikke tage sutteflaske
Hej med dig
Nogle børn vælger den ægte vare og det kan man naturligvis ikke fortænke dem i ... :)
Det bedste du kan gøre er at forsøge med din egen mælk i flasken, så kender hun smagen og skal "kun" forholde sig til at det at sutte er anderledes.
Og så må du prøve med forskellige sutter, for at se om hun bedre kan finde ud af den ene fremfor den anden. Nogle børn har det bedst med en kort flad sut, andre en lang eller bred sut, du må forsøge dig frem. Det er min erfaring at brystbørn, der har svært ved at acceptere en flaske ofte vil have lettest ved at tage imod en elastisk flaskesut. Dette laver både Pigeon og Tommy Tippee - du kan sikkert også finde andre.
Du kan prøve at starte med at lægge hende til brystet og så tage hende fra efter lidt tid og erstatte brystet med flasken, så hun ligesom er igang med at spise og sporet ind på, hvad der nu skal ske.
Du kan også prøve at give hende en flaske i munden, hvor hun mere eller mindre sover. Nogle børn vil automatisk begynde at sutte, hvis de får noget i munden, når de sover og en flaske sen aften imens hun sover kunne være en måde at lære hende det på ...
Det er derudover vigtigt at flaskesutten peger op i ganen, fordi sutterefleksen sidder der og ...
... samtidig skal der også være mælk i flaskesutten, så der ikke kommer luft ind. Det kan være svært at finde den helt rigtige vinkel.
Far kan også have held med at prøve, fordi han ikke dufter af din mælk og ikke forbindes med amning.
Du/I kan prøve at sidde med hende eller lægger jer med hende på dobbeltsengen og se om hun så vil acceptere flasken, nogle gange hjælper det at hun kommer ud af favn og ligger ved siden af jer.
Du kan prøve at give hende lidt mælk i munden med en 2-5 ml sprøjte, som hun så kan lappe i sig og igen blive bevidst om at det er spisetid og altså tid til at sutte og derefter så forsøge med flasken.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til sutten, så er det her en god idé også at forsøge med forskellige modeller og gerne en som ligner flaskesutten, så hun ikke skal forholde sig til flere forskellige måder at sutte på end højst nødvendigt. Du kan med sutten på samme måde forsøge at erstatte brystet med sutten i forbindelse med amning og du kan også prøve at give lidt af din mælk i mundvigene samtidig med at du giver hende sutten.
Men, der er jo en grund til at det hedder en narresut og det er ikke alle børn der vil tage imod en sut ...
Håber det lykkes for jer, fortsat held og lykke :)
Rigtig god jul!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Faderskab
Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.
Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.