Brev:
Sover pludselig meget dårligt om natten
Kære Helen.
Tak for en rigtig god brevkasse, som er blevet brugt flittigt de sidste måneder :)
Nu er det så min tur til at stille et spørgsmål.
Jeg har en dejlig, sund dreng på 19 uger. Han vejer næsten 8 kilo og stortrives på alle måder. Han har også altid sovet fint, både dag og nat (max to amninger).
De sidste tre-fire uger har han imidlertid sovet meget skidt om natten.
Han bliver puttet ved 20-tiden - som regel uden problemer - og har altid som det første taget et langt stræk på mellem 4 og 8 timer. Men de sidste uger er han allerede vågnet efter 2-3 timer og derefter hver anden time - nogle nætter én gang i timen. Han ligger og er urolig og klynker, og hvis vi ikke reagerer, går det over i gråd.
I starten troede jeg, at det var et appetitspring og ammede ham derfor hver gang, han vågnede. Nu prøver jeg at holde amningen på max. 3 gange, for lægger jeg ham til derudover, 'hyggesutter' han bare, og jeg har i forvejen lidt for høj mælkeproduktion. Vi prøver derfor at berolige ham på andre måder ved at 'lulle' ham i armene (svøbt i dynen).
Hans far står op og 'luller' ham til ro ca. en gang om natten - og tager ham så om morgenen, så jeg kan sove lidt videre.
Mit spørgsmål er, om den ...
... nye - meget opslidende - søvnrytme er del af et udviklingsspring?
Vi har prøvet flere ting for at få ham til at sove bedre - blandt andet er vi begyndt på grød (og for nylig også grøntsagsmos). Det spiser han fint af, men det har ikke givet mere ro om natten - nu ammer jeg blot mindre om dagen. Vi prøvede også en uges tid at give ham modermælkserstatning om aftenen - men heller ikke det gav mere ro, så det har vi faktisk droppet igen, fordi jeg har så spændte bryster.
Måske er det bare tiden, der skal hjælpe os - men jeg har brug for at vide, om vi kan gøre mere, og om vi i det hele taget gør det rigtige?
Han sover rigtig fint om dagen - 1-1,5 time om formiddagen, ca. 2 timer over middag og 1-1,5 time om eftermiddagen, nogle gange også en powernap om aftenen, afhængigt af sidste lur. Jeg har generelt prøvet at holde hans lure på de ca. 5 timer i dagtimerne, som du også skriver i din bog er optimalt, og det ser ud til, at han har taget den rytme til sig.
Jeg ville egentlig være trappet ud af amning her efter fire måneder, fordi jeg trænger til at få min krop for mig selv, men jeg synes, det er svært at trappe ud, så længe, at brystet trods alt er min redning i de sene nattetimer.
Mange hilsner
en træt mor!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Sele til barnevogn
Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.
Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.
Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...
Lattergas ved fødsel
Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.
Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.
Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...