Annonce

Annonce

Brev:

At falde i søvn sammen og af sig selv


8. december 2010

Kategori:
Alder:
3 år

At falde i søvn sammen og af sig selv

Kære Helen

Mange tak for dit tidligere svar.

Jeg har nu et spørgsmål ang. natritual. Vi vil snart flytte vores lille dreng (på 10 måneder) fra vores soveværelse over til storesøsters (3år) soveværelse. Men mit spørgsmål er hvordan vi kan gør på den letteste måde?

Vores natritual med børnene består lige nu af at vi allesammen (far, mor, storesøster og lillebror) går til søsters soveværelse over kl.19 , hvor vi leger en smule og hygger os på gulvet, bliver smurt i creme (pga. eksem), skifter bleer, og få pyjamas på. Dette varer ca.30-40 min. Derefter siger mor og lille bror god nat og går, mens far med bliver med storesøster og læser bøger.

Det har altid taget lang tid for storesøsteren at falde i søvn. Hun falder først i søvn typisk ved 21 tiden på trods af at hun mange gange er meget træt. Normalt venter vi hos hende til hun sover, men nu har vi sagt at vi læser kun to bøger og det er det. Hun forsætter med at læse selv og vi går tilbage og siger til hende at hun skal lukke øjne. Men det går ikke så godt med at hun faktisk falder i søvn selv, det ender som regel med at en af os lægger sig hos hende når vi kan se at hun ...


Annonce

... virkelig er træt men ikke selv kan finde ud at falde i søvn. Jeg synes at det er virkeligt surt at der går lang tid hvor hun ikke kan falde til ro.

Lillebror har først fået sine to første tænder for ca. en uges tid, så indtil videre har han stadigvæk mange gange faldet i søvn ved amning eller når far vugger ham på armen. Vi lægger ham i sin seng lige før han falder i dyb søvn, så han ved godt at han sover i sin seng. Vi ammer eller vugger ham i søvn fordi han tit kører sig selv op og bliver meget ked af og det får ham til at falde helt i ro og giver efter søvn meget lettere. Men det er noget vi vil lave om. Vi vil helst have at vores børn faldt i søvn uden at vi er der.

Vi overvejer at bare kan lægge de to til at sove i samme rum efter vi har læst for dem og derefter gå (og komme tilbage med jævne mellemrum). Men dette har aldrig virket for storesøsteren, men vi tænker at det kan virke hvis de er to sammen (de elsker at være sammen). Hvad hvis lille bror begynder at græde, vil han ikke stimuleres storesøsteren, der i forvejen tager lange tid for at sove.

Hvordan kan vi få de to til at falde i søvn sammen?

Hilsen
Forældrene

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Hører ikke efter og sut

Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Hjælp til barn der er bange

Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år

Børnehave og meget bestemt 3-årig

Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år

Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til

Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit svar ang. vores datter. Jeg tror virkelig, at du ramte plet med dit svar!

Mor til sensitiv pige på 4 måneder


Annonce