Brev:
Vågen om natten - 6 mdr.
Kære Helen
Vi har en skøn datter på godt 6 måneder (f. 31.05.2010). Hun er en rigtig glad pige og i dagtimerne meget let at gøre tilfreds. Meget aktiv. Hun er tillidsfuld og meget bevidst.
Vi er efterhånden ved at blive kørt ind i rytmen som du beskriver for 6 måneders børn. Med stor succes. Dvs at vi nu ikke længere natammer. Sen aftenamning og tidlig morgen. Indtil for blot en uge siden havde vi en datter der kunne insistere på 4 amninger om natten, men det tog appetitten fra hende i dagtimerne. Nu er vi så kommet rigtig godt i gang med grøden.
Vores problem er nætterne. Hun har de sidste 3,5 måned haft for vane at vågne op midt nat, og så være vågen 1½-2 timer. Jeg synes efterhånden vi har prøvet alt, og er efterhånden så helt utrolig trætte!
- hun blev da hun var 5 måneder flyttet ind på eget værelse. Det hjalp en smule. Knap så mange opvågninger om natten.
- jeg blev ...
... anbefalet af min sundhedsplejerske at tage hende over til mig i sengen om natten, men det kunne hun slet ikke finde ud af.
- Der er et minimum af aktivitet om natten. Jeg ammer hende lige ved siden af hendes seng, uden lys tændt.
- Vi har prøvet at vugge hende i armene og synge for hende, men så snart vi lægger hende tilbage i sengen begynder hun at græde.
Hun er meget let at lægge til at sove. Jeg synes vi har nogle rigtig gode putteritualer. Nu prøver vi at lade hende ligge i sengen om natten og sidde ved siden af hende og give hende sutten og sige beroligende lyde. Det er det som virker bedst, også for hende.
Det er ikke fordu hun græder hele tiden. Ofte kan hun ligge og snakke i 20 minutter. Men det ender ofte med at hun bliver ked af det.
Vi er i syv sind. Jeg ved simpelthen ikke hvordan vi får ændret denne vane.
Jeg håber du har et godt råd.
Med venlig hilsen
en træt mor...
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Babysvømning
Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.
Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.